Gazete Vatan Logo

Uzaylılar aramızda mı?

Uzaya giden ilk İngiliz astronot olan Dr. Helen Sharman, uzaylılarla ilgili yaptığı açıklamalarla şaşkınlık yarattı.

Uzaylılar aramızda mı?

Uzaya giden ilk İngiliz astronot olan Sharman, uzaylılarla ilgili yaptığı açıklamalarla çok konuşulacağa benziyor. Uzaya giden ilk İngiliz astronot olan Dr. Helen Sharman, uzaylıların kesinlikle var olduklarını ancak insanlar gibi karbon ve nitrojenden yaratılmadıkları için onları göremiyor olabileceklerini söyledi.

İngiliz Observer gazetesine konuşan Sharman,"Uzaylılar var. Bunun başka yolu yok. Milyarlarca yıldız arasında her türlü yaşam formu olmalı" dedi. Sharman, "Belki de şu anda buradalar ve biz onları göremiyoruz" diye konuştu.

Diğer yandan uzaylılarla ilgili önemli açıklamalarda bulunan ünlü fizikçi Stephen Hawking ölmeden önce dünyanın sonunun nasıl geleceğini anlatmış ve şaşkınlık yaratmıştı. Bakın Hawking'e göre Dünya'nın sonu nasıl gelecek? Geçen yıl Mart ayında 76 yaşında hayatını kaybeden İngiliz fizik profesörü Stephen Hawking genel görelilik ve karadeliklerle ilgili araştırmalarıyla ün kazanmıştı.

Fakat Hawking sıklıkla kendi araştırma alanından çıkarak, önümüzdeki dönemlerde insanlığı bekleyen zorluklar ve varoluşsal tehditlere de dikkat çekti. Bu konulardaki açıklamaları basının manşetlerinde yer alırken bazen de tartışma yarattı. Stephen Hawking tüm yumurtaları aynı sepete koymayı doğru bulmayan bir kişi. Bu örnekteki sepet ise Dünya oluyor. Hawking on yıllardır insanlığın diğer gezegenlere kalıcı olarak yerleşmek için harekete geçmesi gerektiğini söylüyordu. Bu açıklamaları sıklıkla manşetlerde yer aldı.(Hürriyet)

Haberin Devamı