Gazete Vatan Logo

Uzayda evlenecekler

Maceracı milyarder Sir Richard Bronson, uzayda ilk kez bir çifti evlendirerek yeni bir ilke imza atacak!

Gelecek yıl dünyadan 120 km yükseklikte bir yörünge altı uçuşta ilk kez bir çifti karı-koca ilan etmek isteyen 58 yaşındaki İngiliz iş adamı, bu amaçla evlendirme izin belgesi almak için yetkililere başvuracak.

İngiliz iş adamının sahibi olduğu Virgin Galactic şirketinin yetkilileri, biri uzayda evlilik töreni, diğeri uzayda balayı olmak üzere iki çiftin evlilikle ilgili rezervasyon yaptırdığını belirterek, bu yaz deneme uçuşu yapılacak uzay aracıyla uzaya gitmek için başvuruda bulunan ve para yatıranların sayısının sürekli arttığını kaydetti.

İngiliz maceracı iş adamı Sir Richard Branson, ocakta, 2010'da ticari uçuşlara başlaması planlanan uzay aracının nihai tasarımını tanıtmıştı.Virgin şirketlerinin sahibi Branson, New York'ta düzenlediği basın toplantısında, halen California'da inşası süren ve büyük bölümü tamamlanan "SpaceShipTwo" adlı uzay aracının test uçuşlarının haziranda başlamasının öngörüldüğünü belirtmişti.

2 pilot, 6 biletli yolcu taşıyacak ve bir koltuğun 200 bin dolara satılacağı seyahatler için şimdiden aralarında aktris Victoria Principal, fizikçi Stephen Hawking ve Hollanda Prensesi Beatrice'in bulunduğu 200 kadar potansiyel uzay turistinin depozit yatırdığı belirtiliyor.

XPrize ödüllü SpaceShipOne tasarımı temelinde geliştirilen SpaceShipTwo adlı yaklaşık 20 metre uzunluğundaki uzay aracıyla yapılacak uçuşlar 2 saat sürecek ve yolculara 4,5 saat yer çekimsiz ortamda bulunma imkanı sağlanacak.

White Knight (Beyaz Şövalye) adlı ana gemiyle, Concorde'un seyrüsefer irtifası olan 50 bin feet irtifaya çıktıktan sonra, ana gemiden ayrılarak motorlarını ateşleyecek uzay aracı, 110 km irtifaya ulaşabilecek.

Sir Bronson, 1986'da sürat teknesiyle Atlas Okyanusunu ve 1991'de balonla Büyük Okyanusu geçerek tüm rekorları kırmıştı.

Haberin Devamı