Gazete Vatan Logo

Uzan ilk kongrede transfer rekoru kırdı

Genç Parti'nin ilk olağan kongresinde tek aday olarak genel başkan seçilen Cem Uzan, dokuz eski milletvekili transfer etti

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, partisinin ilk kongresinde tek aday olarak katıldığı seçimde genel başkanlığa tekrar seçildi. 9 eski vekilin GP'ye katıldığı kongrede Uzan, hükümetin Irak politikasına ağır eleştirilerde bulundu. GP 1. Olağan Büyük Kongresi, Mustafa Özbek Kongre ve Spor Merkezi'nde yapıldı. Cem Uzan'ın yeniden genel başkan seçildiği kongrede 50 kişilik MYK'da 9 eski DYP, ANAP, DSP'li milletvekili de yer aldı. Kongrenin açılış konuşmasında AKP hükümetine yönelik ağır eleştirisinde sert ifadeler kullanan Uzan şöyle konuştu:

Ayağınızı denk alın
"Siz, Türkiye'yi dünyanın gözünde, zaten azıcık kalmış itibarını da yok ettiniz. Gittiniz, ABD Başkanı ile konuştunuz, vaatlerde bulundunuz. Türkiye'nin gerçeklerinden o kadar bihaberdiniz ki, döndüğünüzde baktınız ki, o vaatleri yerine getirmek mümkün değil. Gittiniz, yazılı hibe, yazılı borç, yazılı tetikçilik parası istediniz. Bir devlet tetikçilik parası ister mi, bir devlet başka bir devlet ile anlaşma yapar. Siz, Türkiye'nin dış politikasının hassasiyetlerini iki paralık ettiniz. 100 gündür turist gibi geziyorsunuz. Türkiye'yi sadaka dilenerek yönetmeye çalışıyorsunuz. Şaşkın ördek gibi davranarak ülke yönetilmez."

"Hükümete sesleniyorum. Ayağınızı denk alın" diyen Uzan şöyle konuştu: "Namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum; eğer dış devletlere ve IMF'ye verdiğiniz, vereceğiniz herhangi bir söz, atacağınız bir imza millet çıkarına aykırı ise iktidara geldiğimiz ilk gün hesabını soracağım. Fitil fitil burnunuzdan getireceğim."

9 eski vekil katıldı
Kongrede GP'ye birçok katılım oldu. ANAP genel başkan adaylarından Adil Aşırım, YTP Amasya eski Milletvekili Gönül Saray Alphan, 19. dönem SHP Milletvekili Mahmut Uyanık, 19. dönem DYP Milletvekili Adnan Akın, 21. dönem DYP Milletvekili Nurettin Atik, DYP Denizli eski milletvekili Mustafa Kemal Aykurt, 20. dönem SHP Milletvekili Muzaffer Arıkan, ANAP eski Milletvekili Ataullah Hamidi ve DYP Trabzon eski Milletvekili Ali Naci Tuncer GP'ye katıldı. Fenerbahçe eski Teknik Direktörü Turan Sofuoğlu, ANAP Bayburt eski İl Başkanı Halit Tokyay, Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanı Ahmet Vefik Alp da GP rozete taktı.

Haberin Devamı