Gazete Vatan Logo

Uyuyan dev uyandı

Suzuki, uzun bir aradan sonra Türkiye’de yeniden gaza basacak. Yeni model atağına kalkan marka, bu yıl satış rekoru kıracak. 2018’de 10 bin adede çıkacak.

Uyuyan dev uyandı

Japon marka Suzuki, uzun bir aranın ardından yeniden yapılanma süreciyle birlikte atağa kalkıyor. Son 5 yıllık dönemde General Motors (GM) ve Volkswagen Grubu ile flört eden ancak yoluna tek başına devam etme kararı alan Suzuki Motors, küllerinden doğacak. Suzuki Türkiye Genel Müdürü Ümit Karaarslan, “Yeni parlayan güneş, doğan güneş sloganlarıyla Suzuki yükselişe geçiyor. Uzun bir kış uykusundan sonra Suzuki’yi hak ettiği yere getirmek için çalışıyoruz. Tüm bayilerimizi yeniden yapılandırdık. İlk hedefimiz 10 bin adetlik satışa ulaşmak” dedi.

Her yıl yeni model

“SUZUKI NEXT 100 stratejisiyle üretilen modellerin markayı yeniden hak ettiği noktaya ulaştıracağını vurgulayan Karaarslan, şöyle devam etti: “Suzuki, GM ve VW ile flört döneminde piyasada geri kaldı. Yeni stratejiyle Suzuki 2020’ye kadar her yıl yeni bir model tanıtacak. Suzuki küçük ve kompakt araçlarda her zaman iddialı oldu. Yeni bir platform üzerinde çalışılıyor. 2016 Türkiye pazarına yeniden giriş yılı oldu. Yeni Vitara, Swift, Jimny ve yeni Baleno ile hızlı büyümeye devam edeceğiz. Otomobilde 3 yıl içinde yüzde 2’lik pazar payına erişmeyi planlıyoruz.”

Haberin Devamı

Rekor kıracak

Geçen yıl Suzuki’nin sadece bayilerin elinde kalan 177 adet aracı sattığını belirten Ümit Karaarslan, yeniden yapılanmayla 1 Mart’tan Ağustos sonuna kadar 1.710 adetlik satışa ulaşmayı başardıklarını aktardı. Mevcut 25 bayiyi 35’e yükseltmeyi istediklerini söyleyen Karaarslan, “Otomotiv pazarının yılın son 4 ayında yeniden hareketleneceğini öngörüyoruz. 2016 için 3 bin 750 adetlik satış hedefliyoruz. Bu, Suzuki’nin Türkiye’de bugüne kadar yakaladığı en yüksek rakam olacak. 2.5 yıl içinde 10 bin adede doğru gideriz. Satışlarımızın yüzde 65-70’ini Vitara oluşturur; Jimny, Swift, Baleno geri kalanı paylaşır” dedi.

Baleno ile C sınıfına girdi

Suzuki’nin yeniden atağa kalkmasını sağlayacak orta vadeli yönetim planı ‘SUZUKİ NEXT 100’ çerçevesinde geliştirdiği ilk model olan Baleno,

58 bin 750 TL’ye ülkemizde satışa çıktı. C hatchback sınıfında yer alan Baleno, sportif çizgileri, eğimli arka bagaj kapağı ve çekik farları dikkati çekiyor. 1.2 litre hacminde yeni nesil DUALJET benzinli motor bulunuyor. Manuel veya CVT otomatik şanzımanla donatılan Baleno, 100 km’de ortalama 4.7 litre yakıt tüketiyor.

Haberin Devamı