Gazete Vatan Logo

Uyutmadı!

Marmara’da elektrik yüklü bulutlar, elektrik fırtınası yarattı. Gece 6 saatte çakan 43 bin 388 şimşek ve düşen yıldırım, İstanbul’da yaşayanları uyutmadı...

Uyutmadı!

Balkanlar’dan gelen serin ve yağışlı hava dalgası dün gece Marmara ve Karadeniz’de 6 saatte 43 bin 388 şimşek ve yıldırıma neden oldu. Pazartesi akşamı Trakya’dan yurda giren serin hava dalgası ile Marmara Bölgesi üzerinde bulunan sıcak hava dalgası çarpışınca gece boyunca meteorolojik açıdan bol aksiyonlu anlar yaşandı. Havadaki kararsızlık değerlerinin en yüksek seviyelere çıktığı gecede Marmara Bölgesi’nde ve özellikle İstanbul’da binlerce gök gürültüsü, şimşek ve yıldırım gerçekleşti. Gece elektrik yüklü bulutlar elektrik fırtınası yaşattı.

Fobisi olanlar çok korktu

Salı gününün ilk saatleri ile sabah saatleri arasında İstanbul’da yaklaşık 10 bin, Marmara Bölgesi genelinde ise 43 bin 388 şimşek ve yıldırım aktivitesi gerçekleşti. Gök gürültülü, şimşek ve yıldırımın aşırı olduğu sağanak yağmurlu gecede özellikle İstanbulluların çoğu uykusundan uyandı. Bu tür hava olaylarına ilgi duyanlar için etkileyici bir gece olurken, fobisi olanlar için ise korkutucu bir gece oldu.