Gazete Vatan Logo

Uyuşturucuya haftada 500 YTL para veriyordum

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan sanıklar çarpıcı itiraflarda bulundu

İstanbul 12’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 6 yıl ile 40 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılanan 5’i kadın 19 sanık katıldı. Üniversiteli gençlerle fuhuş yaparak uyuşturucu müşterisi temin ettikleri ve böylece müşteri ağını genişletmeye çalıştıkları iddia edilen emekli laborant Müşerref Atagün ile Seda Fıçıcı, Sebahat Nazlıcan, Semiha Hoş ve Refika Naneci hakim karşısına çıktıkları ilk duruşmada suçlamaları kabul etmeyerek içici olduklarını söylediler.
Suçlamaları kabul etmeyerek içici olduğunu belirten Refika Naneci, “Burcu” ismini kod adı olarak kullanmadığını söyledi. Parçalanmış bir ailenin çocuğu olduğunu ifade eden Refika Naneci, “Babam vefat etti. Ailede hep bir zıtlaşma vardı. Anne tarafım Burcu baba tarafım ise Refika diyordu. İleri derecede uyuşturucu alışkanlığım yok. Hafta sonları 3 veya 5 paket arası kokain alıyorum. 5-10 tane aldığımız da oluyor. O zaman arkadaşlarla beraber kullanıyorduk” dedi.

Parayı nerden buluyordun?

Savcı Nuri Ahmet Saraç’ın “Haftada 500 YTL uyuşturucuya veriyorsun, aylık gelirin ne?” diye sorması üzerine ise Refika Naneci de “Şu an herşeyimi annem ve ailesi karşılıyor. Ailemin durumu iyi. Ancak onlar bana bu parayı kokain parası olarak vermiyordu” diye konuştu. Nişanlısı ile kokain kullandığını kabul eden Seda Fıçıcı da uyuşturucu ticareti yaptığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyleyerek tahliyesini talep ederken Semiha Hoş da sadece içici olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti Müşeref Atagün’ün Adli Tıp Kurumu’na sevk edilerek 3 hafta süre ile gözetim altında tutulup şizofren olup olmadığının tespit edilmesine, sanıklardan Refika Naneci, Seda Fıçıcı ve İsmail Gözütok’un tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı