Gazete Vatan Logo

Uyuşturucu satıcısına ibretlik cevap

"Sen çocuğunu kurtarmak için sattığın o uyuşturucuyla kaç çocuğu zehirleyip öldürdüğünü biliyor musun?"

Antalya Birinci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nihat Altuğ, çocuğunun tedavisi için gerekli parayı bulmak amacıyla uyuşturucu sattığını ileri süren 22 yaşındaki Hüseyin D.'ye, "Sen çocuğunu kurtarmak için sattığın o uyuşturucuyla kaç çocuğu zehirleyip öldürdüğünü biliyor musun" dedi.

Antalya'da geçen ocak ayında Yeşildere Mahallesi 1166 Sokak'taki bir gecekonduya operasyon düzenlendi. Evin bahçesindeki demir parmaklıklı kapıyı açmaya çalışan polisi gören bir kişi, üzerindeki montu çıkarıp gecekondunun arka penceresinden kaçtı. Polisin geldiğini gören 1 çocuk annesi 17 yaşındaki Elif P. ise kapıyı açıp ekipleri eve aldı. Evde yapılan aramada 475 gram bonzai, 812 gram esrar ele geçirildi. Polisi görünce arka pencereden kaçan kişinin montunda da 2 gram esrar bulundu. Polis olayla ilgili Elif P.'nin dini nikahlı eşi Hüseyin D.'yi gözaltına aldı. Montunu bırakıp kaçan kişinin ise Fatih E. olduğu belirlendi. Birçok suçtan sabıkası olan Fatih E., bir süre sonra polise teslim oldu. 2 şüpheli mahkemece tutukladı.

Haberin Devamı

'ÇOCUĞUM İÇİN YAPTIM' DEDİ

Antalya Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında uyuşturucu madde ticareti suçundan dava açılan 2 erkek hakim karşısına çıktı. Sanıklardan Hüseyin D., çocuğunun tedavisi için gerekli parayı temin etmek amacıyla uyuşturucu sattığını ileri sürdü. 2 aylık Yunus adlı bebeği olduğunu söyleyen Hüseyin D., "Ben bu gecekonduyu babamdan kiraladım. Çocuğumun hastanede tedavi olması için paraya ihtiyacım vardı. Bu yüzden uyuşturucu sattım. Başka çarem yoktu" dedi.

MAHKEME BAŞKANINDAN TEPKİ

Bu savunmaya tepki gösteren mahkeme başkanı Nihat Altuğ, "Çocuğunu tedavi ettireceğini belirterek uyuşturucu sattığını söylüyorsun. Sen o sattığın uyuşturucuyla kaç çocuğu zehirleyip öldürdüğünü biliyor musun? Bonzai için verdiğin paraları çocuğunun tedavisi için harca. Üstelik sosyal güvencesi olmayanların sağlık harcamaları da devlet tarafından karşılanıyor" diyerek sanığa tepki gösterdi.

'SADECE İÇİCİYİM'

Olay günü polisi görünce 2 gram esrar bulunan montunu çıkarıp kaçan diğer sanık Fatih E. ise, ele geçirilen uyuşturucuyla ilgisi olmadığını söyledi. Montundaki esrarı kullanmak için satın aldığını savunan Fatih E, diğer uyuşturucularla ilgisi olmadığını kanıtlamak için, diğer sanık Hüseyin D.'nin dini nikahlı eşi Elif P.'nin, kendisine gönderdiği mektubu kanıt olarak gösterdi. Fatih E., "Hüseyin'in eşi bana gönderdiği mektupta, uyuşturucunun Hüseyin'in annesine ait olduğunu söylüyor. Hüseyin'in suçunun olmadığını, benim de mahkemede bunu söylememi istiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Mahkeme başkanı Altuğ, "Hüseyin'in annesi kim?" diye sorunca "Ayten D" karşılığını veren Fatih E., mektubu da mahkemeye ibraz etti. Mahkeme başkanı Nihat Altuğ, mektuptaki ifadeleri okuyup zapta geçirdi.

SOBAMIZ OLMADIĞI İÇİN O EVE GİTTİK

Mektubu gönderen Elif P. de tanık olarak dinlendi. Hüseyin D. ile dini nikahla yaşadığını belirten Elif P. şunları anlattı: "Ben eşimle tartıştığım için 1 aydır Isparta'daki ailemin yanındaydım. Eşim Isparta'ya gelip özür dileyip beni tekrar Antalya'daki evimize getirdi. Biz eşimin amcasının evinde kiracı olarak kalıyoruz. Ancak bu evde soba yoktu. Kış günü çocuğumu üşütmemek için kayınvalidem ve kayınpederimin oturduğu eve gittik. Orada soba vardı. Uyuşturucu o evde bulundu. Uyuşturucuyla eşimin ilgisi yok" dedi. Sanıkların tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme, operasyon düzenlenen gecekondudan uyuşturucu temin ettiğini söyleyen Erdal Ç. adlı tanığın bulunup zorla getirilmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı