Gazete Vatan Logo

Uyuşturucu krizine giren genç kadın intihara kalkıştı

Uyuşturucu krizine giren genç kadın intihara kalkıştı

ADANA’da uyuşturucu krizine giren 21 yaşındaki G.T., 3’üncü kat penceresinden atlamak için tentenin üzerine çıktı. Genç kadın, polis, itfaiye ve sağlık ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren ikna çabaları sonunda intihardan vazgeçerken, o anları film izler gibi seyreden vatandaşlardan bazılarının ’Atla’ diye bağırması dikkat çekti.

Merkez Seyhan İlçesinin Fevzipaşa Mahallesi’nde yaşayan G.T., iddiaya göre ismi açıklanmayan erkek arkadaşının zorlaması sonucu 3 yıl öce uyuşturucu ile tanıştı. Tedaviye rağmen uyuşturucudan kurtulamayan genç kadın, öğle saatlerinde erkek arkadaşı ile tartıştıktan sonra Ziyapaşa Bulvarı üzerindeki bir iş hanına girdi. 3’üncü kattaki boş bin dairenin kapısını kırıp içeriye giren G.T.’nin uyuşturucu krizi başladı. Dairede bulunan eşyaları pencereden dışarı atan genç kadın, bir süre sonra da pencereden dışarıya çıktı. Alt kattaki işyerinin penceresindeki tentenin üzerine çıkan G.T., etrafa küfürler edip, bağırmaya başladı.

’ATLA’ DİYE BAĞIRDILAR

T.’yi gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri kaldırımın üzerine hava yatağını şişirirken meraklı vatandaşlar da cadde üzerinde toplandı. İnönü Caddesi’nin bir kısmı yaya ve araç trafiğine kapatıldı. O sırada toplanan kalabalıktan bazıları ’Atla’ diye bağırırken kimileri de orta refüje sandalye koyup, ayak ayak üstüne atarak gelişmeleri takip etti.

Haberin Devamı

Polis ve çevredekilerin ikna çabalarının sonuçsuz kalmasına dayanamayan iki kadın, G.T.’nin yanına çıktı. Pencereden dışarıya uzanan İranlı Şermin İbrahimdoğu ile Sema Gülgez, uyuşturucu krizindeki T.’yi eyleminden vazgeçirmek istedi. İbrahimdoğu ile Gülgez, genç kadının anlattıklarını ağlayarak dinledi.

Yaklaşık 2 saat süren ikna çabaları sonrasında G.T., pencereden içeriye girerek eylemini sonlandırdı. Yarı baygın halde, vatandaşların kolları arasında binadan çıkartılan G.T., ambulansla hastaneye götürüldü.

Caddede toplanıp, ’Atla’ diye bağıranlara rağmen G.T.’yi eyleminden vazgeçirmek için uzun süre çaba harcayan Şermin İbrahimdoğu, "Orada görünce kendi yaşadıklarım gözümün önüne geldi. Bir kadın olarak onun çaresizliğine engel olmak istedim. Anlattıklarına da dayanamadım" diyerek gözyaşı döktü. Birbirlerine sarılarak ağlayan kadınlardan Sema Gülgez ise "Bu kız uyuşturucu bağımlısı. Sığınma evine gidiyor, uyuşturucu krizine girdiğinde oradaki görevliler, kapıları açıp kaçmasına müsaade ediyorlar. Onun halini görüp de ağlamamak imkansız" diye konuştu.

Haberin Devamı