Gazete Vatan Logo

Uyuşturucu kaçakçılarına PKK'dan HPG damgalı vergi belgesi!

DİYARBAKIR Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, terör örgütü PKK’nın uyuşturucu kaçakçılarından vergi adıyla haraç aldığını, sözde Halk Savunma Güçleri (HPG) mührü vurduğunu açıkladı. Sağlam, "Para vermeyen şahıslardan uyuşturucuları aldıkları ve diğer şahıslara gözdağı vermek amacıyla baskı ve cebir kullanıyorlar. Sınır ülkelerden, ülkemize sokulan her türlü uyuşturucu madde ve emtia kaçakçılığı suçlarını tekelinde bulundurduğu, kontrolünden geçen kaçak eşyaların sözde örgüt mührü olan HPG mührünü bastıkları ve verginin alındığını belirtir kağıt verdikleri, örgütün haberi olmaksızın kaçakçılık faaliyetlerinin sürdürülemediği öğrenilmiştir" dedi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlak, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu kaçakçılarına yönelik yaptığı operasyonları açıkladı. Sağlam, 2009 yılında 282 operasyonda toplam 6 ton 639 kilo esrar, 218 kilo eroin ele geçirildiğini 347 kişinin tutuklandığını, 2010 yılında 338 operasyonda, 7 ton 282 kilo esrar, 48 kilo eroin ele geçirildiğini ve 326 kişinin tutuklandığını belirtti.

Sağlam, bu yıl içinde ise 560 operasyon düzenlediklerin ve 10 ton 780 kilo esrar ile 1 kilo 45 gram eroin, 410 gram kokain, 454 sentetik uyuşturucu hap ele geçirildiğini ve 1054 şüpheliden 412’sinin tutuklandığnı, 642’sinin de tutusuz yargılandığını kaydetti.

’UYUŞTURUCU GELİRİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN İŞTAHINI KABARTIYOR’

Norkatik ekiplerini son olaak Hazro İlçesi’nden Batı illerini uyuşturucu sevkiyatı yapılacağını bilgisi üzerine ’Garaj’ kod adı verilen operasyon düzenlediğini belirten Sağlam, Silva Bulvarı üzerinde durdurup arama yapılan araçta 116 kilo esrar ele geçirildiğini ve 3 kişinin gözaltına alındığını kaydetti. Sağlam, şunları söyledi:

"Uyuşturucu ile mücadele her yıl artan bir ivme ile devam etmektedir. Bu uyuşturucu ile mücadelede hem Emniyet Müdürlüğümüzün kararlı tavrını, hem de suçla daha etkin mücadelenin amaçlandığının göstergesidir. Uyuşturucu madde kacakçılığı suçundan elde edilen gelirin yüksek meblağlarda olması terör örgütlerinin iştahını kabartmakta ve buradan elde edilen geliri terör örgütünün yaptığı eylemleri finanse etmek amacıyla kullandıkları bilinmektedir. 2010 ve 2011 yıllarında yapılan 2 farklı operasyonda, 65 kilo esrar maddesi ele geçirilen bir aracın kasasında, LPG tankı içerisinde düzeneği hazırlanmış 65 kilo ağırlığında patlayıcı madde ele geçirilmiş, bir ikamette yapılan aramada ise, 50 kök kenevir bitkisi ve ikametin bahçesinde yere gömülü durumda 155 milimetrelik obüs mühimmatı ele geçirilmiştir."

’KONTROLLERİNDEN GEÇEN KAÇAK EŞYALARA ’HPG’ MÜHRÜ VURUYORLAR

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, ele geçirilen uyuşturucu maddelerinin bir kısmının terör örgütü ile bağlantılı olduğunu belirtti. PKK’nın kontrolünden geçirdiği kaçak eşyalara örgütün sözde Halk Savunma Güçleri (HPG) mührünü vurduğunu belirten Sağlam, şöyle dedi:
"Bu olaylardan da, terör örgütü ile uyuşturucunun bağlantılı olduğunu görmekteyiz. Özellikle terör örgütü mensuplarının alınan ifadelerinde, özellikle uyuşturucunun terör örgütünün çok ciddi finans kaynağı olduğu, örgütün gerek sınır illerinde, gerekse iç bölgelerde uyuşturucu ticareti yapan şahıslardan vergi adı altında para aldıklarını söylüyor. Para vermeyen şahıslardan uyuşturucuları aldıkları ve diğer şahıslara gözdağı vermek amacıyla baskı ve cebir kullanıyorlar. Sınır ülkelerden, ülkemize sokulan her türlü uyuşturucu madde ve emtia kaçakçılığı suçlarını tekelinde bulundurduğu, kontrolünden geçen kaçak eşyaların sözde örgüt mührü olan HPG mührünü bastıkları ve verginin alındığını belirtir kağıt verdikleri, örgütün haberi olmaksızın kaçakçılık faaliyetlerinin sürdürülemediği öğrenilmiştir. Terör örgütünün özellikle uyuşturucu madde kaçakçılığında vergi adı altında aldığı paraların çok ciddi rakamlara ulaştığı ve bu kaynak ile de terör örgütünün yapmış olduğu her türlü eylemi finanse ettiği ortaya çıkmaktadır. Terör örgütünün finans kaynaklarının ortadan kaldırılması amacıyla, uyuşturucu ile mücadelede kararlı tavrımız ve operasyonlarımız artan bir ivme ile devam edecektir."
Diyarbakır’da özellikle çocukları zehirlemeye yönelik faaliyet gösteren sokak satıcılarına yönelik etkin bir mücadele hedeflerinin başında geldiğini belirten Emniyet Müdürü Sağlam, bu nedenle özel sokak timleri kurduklarını söyledi. Sağlam, "Bu timler özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza yönelen uyuşturucu tehdidi ile yoğun bir mücadeleye devam etmektedirler. Güvenlik güçlerimizin suç ve suçlularla mücadelesinde halkımızın desteği başarılı operasyonlarda önemli rol oynamaktadır. Düzenlenen operasyonların birçoğu 155 Polis Hattı’nı arayarak bilgi veren vatandaşlarımızın vermiş olduğu bilgiler ışığında düzenlenmiştir. Bu nedenle tüm Diyarbakır halkına ve bilgi vererek güvenlik güçlerimize yardımcı olan, birçok genç hayatın sönmesinin ve yuvaların yıkılmasının önüne geçen vatandaşlarımızın desteklerini sürdürmelerini bekliyoruz" dedi.

’ÖRGÜT TEKELİNE ALMAK İSTİYOR’

Emniyet Müdürü Sağlam, örgütün sözde uyuşturucu kaçakçılığına müsaade etmediğini göstermeye çalıştığını belirtti. Sağlam, "Aslında şöyle bir şey var, bu işi tamamen tekeline almak istiyor. İzni ve kontrolü dışında ekimini yapan olursa onlara karşı bir ceza kesiyor kendince, ama diğer türlü her şeye geçit veriyor. Onun için devletimiz çok ciddi bir şekilde de alanda da mücadele etmeye başladı. Çok önemli oranda alınan kişilerin aynı zaman da bakıyoruz ki örgüt bağlantısı var. Yada TEM Şube Müdürlüğümüzün almış olduğu şahıslardan bir bakıyoruz ki önemli miktarda uyuşturucu ile irtibatı olan var. Bunlar bir şeyleri apaçık gösteriyor. Bunlar bizlerin kadınlarımıza, çocuklarımıza, kızlarımıza, güvenlik güçlerimize kastettikleri gibi bu şekilde uyuşturucuyla da bu millete kast ediyorlar. İkinci kere kastediyorlar" dedi.

BAZI KÖYLERDE ERKEK SAYISI AZALDI

Emniyet Müdürü Sağlam, Diyarbakır’da yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucuların birinci sınıf olduğunu belirtti. Sağlam, "Bazen oluyor ki, bazı köylerde o kadar çok adam almışız ki, çok az sayıda erkek kalmış maalesef. Bunlar Lice’nin, bazı yerlerin, bazı yerlerdeki bazı köylerimiz bizim" dedi.

İSTANBUL’DAKİ TERÖR OPERASYONU POLİS KAMERASINDA

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarla gözaltına alınarak adliyeye sevkedilen 17 şüphelinin karıştığı eylemlerin, polis tarafından da saniye saniye görüntülendiği anlaşıldı.

Şüphelilerin polis tarafından çekilen görüntülerinde bazen yasadışı gösterilerde polise taş attığı, bazen de basın açıklamalarında yer aldıkları görülüyor.

Polisin şüphelilerin emniyetteki ifadelerinden yola çıkarak, Kağıthane’de bir kömürlükte arama yaptığı da görüntülerde yer alıyor. Detektörlerle arama yapan polis ardından kazıya başlıyor. Kazılar sonucunda ise miktarda Molotof Kokteyli yapımında kullanılan cam şişeler, fitil, çivi, metal parçaları, yanıcı ve yakıcı sıvı madde ele geçirildi.

Haberin Devamı