Gazete Vatan Logo

Uyap İle Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama İşlemleri nasıl yapılır?

Vatandaşların adli durumlar ile ilgili yapabileceği işlemlerin başında mahkeme dosya sorgulama ve Yargıtay dosya sorgulama gelmektedir. Mahkeme dosya sorgulama ve diğer adli işlemler ile ilgili detaylar haberimizde.

Uyap İle Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama İşlemleri nasıl yapılır?

Vatandaşların mevcut mahkemeleri ile ilgili takip işlemlerini kolay bir şekilde yapılabilmesi amacıyla online olarak sistemler geliştirmiştir. E devlet kapısı üzerinden kullanıma sunulan bu uygulamalar aracılığıyla kolay bir şekilde mahkeme dosya sorgulama yapılabilecektir. Yapılan mahkeme dosya sorgulama işlemleri sayesinde vatandaşlar mahkemeleri ile ilgili bilgi alabildiği gibi herhangi bir mahkemesinin olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar da mahkeme dosya sorgulama yapabilmektedir. Bu açıdan sunulan hizmetler sayesinde tüm mahkeme işlemleri kolay bir hale getirilmiş ve vatandaşların kullanımına ücretsiz olarak sunulmuştur.

Mahkeme dosya sorgulama yapacak olan vatandaşların e devlet kapısı üzerinden işlemleri yapması zorunludur. Edevlet kapısı dışında herhangi bir şekilde mahkeme dosya sorgulama hizmeti sunulmaması nedeniyle vatandaşların edevlet üyeliği üzerinden sisteme erişim sağlaması ve giriş işlemlerinin ardından mahkeme dosya sorgulama hizmetini seçmesi gerekir. İlgili hizmetin seçilmesi ile birlikte ise tüm mahkeme durumu ekranda yayınlanacaktır. Mahkeme dosya sorgulama dışında Yargıtay dosya sorgulama da kolay bir şekilde yapılabilir durumdadır. Yargıtay resmi internet sitesi üzerinden sunulan bu hizmet sayesinde vatandaşların Yargıtay’da işlem gören dosyaları hakkında bilgi alması ve aynı zamanda dosyaları takip etmesi mümkündür. Bu açıdan sağlanan kolaylıklardan tüm vatandaşlar yararlanarak maddi durumları ile ilgili kolay bir şekilde bilgi alabilecektir.

Haberin Devamı

Ücretsiz olarak sunulan hizmetler sayesinde vatandaşlar istediği kadar sorgulama yaparak istediği zaman bilgi alabilir. Bu açıdan herhangi bir kriter ve sınırlama olmaması vatandaşlar için avantajlı bir durumdur. Online olarak adli sicil kaydı gibi belgeler de alınabilmektedir. Bu konuda bir hizmet almak isteyen vatandaşların e devlet kapısını kullanması ve sabıka kaydı alma adımlarını takip ederek online olarak belgesi alması mümkündür. Alınan belge resmi belge niteliği taşımaktadır ve ihtiyaçlarda kullanılabilmektedir.

Haberin Devamı