Gazete Vatan Logo

Üstü vosvos, altı karavan

Nevşehir'in Göreme ilçesinde 56 yaşındaki lokantacı Mehmet Erdoğan, Volkswagen marka minibüs ve otomobili üst üste monte ederek karavan haline getirdi

Kayseri'ye akrabalarını ziyarete gelen ve arabalara karşı hobisi olduğunu belirten Mehmet Erdoğan, 1978 model Volkswagen minibüsün üzerine 40 yaşındaki `vosvos' olarak adlandırılan otomobili koydu. 2 arabayı 1 ayda kendisinin birleştirdiğini anlatan Erdoğan, minibüse TV'den yemek masasına, çekyattan buzdolabına kadar her şeyi yerleştirdiğini söyledi. Minibüse su tankı da koyan Erdoğan, arabanın arkasına bir de musluk yaptı. Her ayrıntıyı dikkate aldığını dile getiren Erdoğan şunları söyledi:

"1966 model vosvosum vardı. Onu ne yapacağımı düşürken, minibüsün üstüne kaynatma fikri aklıma geldi. Bir ayda arabaları birleştirdim. Arabalara karşı hobim olduğu için karavan haline getirdiğim minibüsün içine her şeyi koydum. Eşimle birlikte yazları karavanla tatile çıkıyoruz. O nedenle akla gelebilecek bütün ayrıntıyı düşündüm. Minibüse müzik sistemi yaparak dışardan dinleyebiliyorum. Minibüsün üstündeki vosvosu görünler şaşırıyor."