Gazete Vatan Logo

Üstte kenevir altta bomba!

Lice’de yapılan bir dizi operasyonla PKK’ya ağır darbe vuruldu. Kamu arazisine ekili kenevir tarlaları yakılırken, toprak altından çıkan bomba, mayın ve tetikleyiciler askerleri bile şaşırttı.

Üstte kenevir altta bomba!

Lice’de Diyarbakır 7’nci Kolordu Komutanlığının sevk ve idaresinde 24 taburun katılımıyla icra edilen ‘Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu’ kapsamında çok sayıda mühimmat ve patlayıcı ele geçirildi. Ayrıca örgütün finansmanında kullanılan kenevir tarlaları da imha edildi. Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, özetle şu bilgiler verildi:

10 ton amonyum nitrat

24 Haziran 2016 tarihinde icra edilen arazi ve arama taraması esnasında; Lice ilçesi Çağdaş köyü Kevrihaçki tepe bölgesinde kayalık alanda 3 farklı noktada gizlenmiş vaziyette EYP yapımında kullanılacağı değerlendirilen 177 çuval toplam 8 bin 850 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi. Lice ilçesi Sağlık köyü Hamzabey mezrası yakınlarında dere yatağında 2 farklı noktada gizlenmiş vaziyette EYP yapımında kullanılacağı değerlendirilen 23 çuval toplam 1150 kilogram amonyum nitrat bulundu.

Lav silahı ve lazer point

“Yeşilburç mahallesi kırsal kesiminde araziye gizlenmiş halde 4 Kalaşnikof, 15 Kalaşnikof şarjörü, 321 Kalaşnikof fişeği, 7 roketatar mühimmatı, 9 roketatar sevk fişeği, 8 şarjör çantası, 62 giyim malzemesi, 800 metre elektrik kablosu, 1 örgütsel doküman, kullanıma hazır lav silahı, lazer pointer ele geçirildi.”

Haberin Devamı

Komite listesi

Yapılan aramalarda örgütsel dokümanlar da bulundu. Aralarında PKK’nın bölgedeki örgütlenmesini anlatan listeler de var.

Sığınakların yolunu GPS’le buluyorlar

Yapılan aramalarda yön bulma cihazı GPS de ele geçirildi. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar GPS cihazının önemine dikkat çekti: Terör örgütü, teknolojik cihazlara sahip. GPS cihazını da kullanıyorlar. Başka teknolojik ekipmanları da var. Bu yüzden artık ‘Hibrit terör’ ifadesini kullanıyoruz. Bu cihazı ise sığınaklarını, sakladıkları mühimmatları bulmak için kullanıyorlar.

Kayalıklara saklamışlar

PKK’nın Lice kırsalında kayalıklara ve dere yataklarına gizlediği binlerce kilo amonyum nitrat ele geçirildi.