Gazete Vatan Logo

Usta yazar için Vali'den flaş açıklama

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Yaşar Kemal'in sağlık durumunun stabil ve doktorların umutlu olduğunu belirtti.

Şahin, önceki gün akciğer enfeksiyonu ve kalp ritim bozukluğu sebebiyle İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan Yaşar Kemal'in sağlık durumuna ilişkin bilgi almak üzere hastaneye geldi.

Çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, kısa bir ziyarette bulunduğunu ifade eden Şahin, Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban'a geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi.

Şahin, "Hocalardan aldığımız bilgiye göre durumu stabil ve umutlular. Ben de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah ünlü yazarımız, romancımız Yaşar Kemal Bey kısa sürede aramıza dönecektir, umudumuz bu yönde. Uzaktan gördüm, yoğun bakımda çünkü. Hocalarımızın kontrolü dahilinde en iyisi yapılmaya çalışılıyor" diye konuştu.

BEDAŞ işçilerinden ziyaret

Bu arada BEDAŞ işçileri de Yaşar Kemal'e destek için hastane önüne geldi. DİSK'e bağlı Enerji-Sen üyesi işçiler, "Diren Yaşar Ağabey, meslektaşların İnce Memed gibi direniyor" pankartı açtı.

Enerji-Sen Genel Başkanı Ali Duman, grup adına yaptığı açıklamada, Yaşar Kemal'in 65 yıl önce sayaç okuma memurluğu yaptığını hatırlatarak, "Kendisi de bir emekçiydi. Burada işçi kardeşleri olarak kendisine destek olmak ve geçmiş olsun dileklerimizi belirtmek için toplandık. Umarız en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve işçi kardeşlerinin arasına döner" dedi.

Haberin Devamı

İşçiler, "Diren İnce Memed yoldaşların seninle", "Diren Yaşar Kemal" şeklinde sloganlar attı.