Gazete Vatan Logo
Magazin Usta sanatçı Selçuk Tekay hayatını kaybetti

Usta sanatçı Selçuk Tekay hayatını kaybetti

Şarkıcı Emel Sayın, besteci ve keman virtüözü Selçuk Tekay'ın(68) hayatını kaybettiği duyurdu. Tekay'ın vefatı sanat dünyasını yasa boğdu. Emel Sayın, Nilüfer, Ferhat Göçer ve birçok ünlü isim sosyal medya paylaşımlarıyla üzüntülerini dile getirdi.

Usta sanatçı Selçuk Tekay hayatını kaybetti

Acı haberi Instagram hesabından paylaşan Emel Sayın "Söyleyecek söz bulamıyorum, çok ama çok üzgünüm. Mekanın cennet olsun Selçuk Tekay. Ailene ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum." ifadelerini kullandı.

UNUTULMAZ ŞARKILARIN BESTEKARI

Ünlü virtüöz ve bestekar Selçuk Tekay'ın, müzikseverler tarafından yakından tanınan eserleri arasında "Beraber yürüdük biz bu yollarda", "Vurgun", "Unuturum diye yorma kendini", "Yorgunum" ve "Aradığın aşkı buldun mu" gibi unutulmaz şarkılar yer alıyor.

Tekay'ın vefatının ardından sosyal medyada üzüntüsünü paylaşan ünlü isimlerden Sibel Can, "Türk müziğinin en değerli sanatçısı, büyük usta, çok sevdiğim, çalışmaktan onur duyduğum sevgili Selçuk Tekay'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Ailesine, sevenlerine sabırlar diliyorum. Tüm sanat camiasının başı sağ olsun. Mekanın cennet olsun, benim canım hocam" sözleriyle duygularını aktardı.
Sanatçı Erol Evgin, çok üzgün olduğunu belirterek, "Çok değerli bir müzisyen ve bestekardı. Uzun yıllar birlikte çalıştınız. Ailesine ve sana baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.
Şarkıcı Ferhat Göçer, "Büyük üstat Selçuk Tekay’ı kaybettik. Pek çok kez aynı sahneyi paylaştım. Onu ve sanatını yakından tanıma şansına sahip oldum. Sanat dünyamız her açıdan büyük bir değerini daha yitirdi. Çok üzgünüm" diyerek, üzüntüsünü paylaştı.
Oyuncu Behzat Uygur da, "Çok kıymetli bir ustayı kaybetmişiz. Tüm kıymetliler gibi şarkılarıyla hep var olacak. Allah yakınlarına sabır versin. Mekanı cennet olsun" ifadelerine yer verdi.
Nilüfer, yayınladığı mesajda, "Müzisyen arkadaşım, sevgili Selçuk Tekay aramızdan ayrıldı. Ailesine sabırlar diliyorum. Huzur içinde yat Selçuk Tekay" dedi.
Megastar Tarkan da üzüntüsünü, "Selçuk Tekay'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sevenlerine baş sağlığı dilerim" sözleriyle ifade etti.
Sanatçı Mine Koşan, "Selçuk Tekay’a Allahtan rahmet diliyorum, başımız sağolsun kadim dostum" dedi.
Şarkıcı Zeynep Mansur, "Mekanı cennet olsun, ailesine ve sevenlerine sabır dilerim…" şeklinde konuştu.
Armağan Çağlayan, "Yıllarca aynı Popstar Alaturka’da aynı sahneyi paylaştığımız Selçuk Tekay veda etmiş. Güle güle Selçuk ağabey… Yattığınız yer nur olsun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı