Gazete Vatan Logo
Magazin Usta sanatçı hayatını kaybetti

Usta sanatçı hayatını kaybetti

57 yaşındaki klarnet sanatçısı Selim Sesler yaşama veda etti. Müzisyen bir süredir kalp yetmezliği nedeniyle tedavi görüyordu.

Usta sanatçı hayatını kaybetti

Klarnet sanatçısı Selim Sesler, kariyerinin ilk yıllarında Ferhan Şensoy tiyatrosunun müzikallerinde, Romanlar'ın ve Roman olmayanların düğünlerinde çaldı ve birçok kayıt yaptı. 1998'de Brenna MacCrimmon ile birlikte Kanada turnesine katılarak Türk Romanları'nı ve kendi Rumeli kökenlerini temsil etti.

Zengin müzikal deneyimleri sonunda, bölgeye ait zengin bir repertuar ve çalma tarzı edinerek, canlı bir arşiv niteliği kazandı. Gerek Romanlar gerek Roman olmayanlar arasında, doğaçlamalardaki ustalığı ile hem düğün havalarının, hem de günün dans ezgilerinin baş yorumcusu olarak ünlendi. Sesler'in Fatih Akın'ın 'Duvara Karşı' ve 'İstanbul Hatırası' filmlerinde muzikleri yer alıyor.


SELİM SESLER TOPRAĞA VERİLDİ

İstanbul’da kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü klarnetçi Selim Sesler, memleketi Edirne’nin Keşan İlçesi’nde toprağa verildi. Cenaze törenine sanat camiasından katılımın az olması ise dikkat çekti.

Selim Sesler için Yenimescit Mahallesi’nde bulunan İki Minareli Çarşı Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, klarnet virtüözü Serkan Çağrı, dizi oyuncusu Mustafa Avkıran, kardeşi Nazif Sesler, oğlu Ramazan Sesler ve vatandaşlar katıldı.


Cenazeye katılan Klarnet sanatçısı Serkan Çağrı, Türkiye’nin çok önemli bir sanatkarını kaybettiğini belirterek, "Bugün, Twitter’ımda da şöyle belirtmiştim, basınımıza rica ettim, Selim Sesler’i en azından dünyaya duyurun, çünkü onlar kim olduğunu bilirler. Selim Sesler, Türkiye için çok erken bir kayıp oldu. Birçok film müziğine konu olmuş bir isim. Uzun zamandır kalp yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle evindeydi. Bu konuda çeşitli girişimler yapmamıza rağmen istediğimiz sonucu elde edemedik. Bugün bu acı haberi alarak burada toplandık. Son vazifemizi yapıyoruz. Selim Sesler’in ismini, onun klarnetini tüm dünyaya bizler duyurmaya devam edeceğiz" dedi.


Mustafa Avkıran ise Selim Sesler’in bu ülkenin yetiştirdiği müzisyenlerden en iyilerinden biri olduğunu ifade ederek, "Hem kendi kültürünü taşıyan hem de kültürünü taşıtan bir insan. Ne yazık ki çok genç gitti aramızdan. Dönmeyecek ama son 3 yılda yapamadığımızı belki bundan sonra yaparız. Onu yaşatmayı başaramadık. Umarım bundan sonra ismini yaşatmayı, onun anısını yaşatmayı başarırız" diye konuştu.

Selim Sesler’in cenazesi ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Enez Yolu Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.