Gazete Vatan Logo

Usta oyuncu Çoşkun Tunçtan hayatını kaybetti

Fransa'da yaşayan usta tiyatrocu, evinde düştüğü için ambulansla hastaneye kaldırıldı. Burada corona virüs bulaşan Coşkun Tunçtan Paris'te hayatını kaybetti.

Usta oyuncu Çoşkun Tunçtan hayatını kaybetti

Fransa'da yaşayan tiyatro oyuncusu, oyun yazarı, çevirmen ve tiyatro yönetmeni Coşkun Tunçtan corona virüsü (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

Uzun yıllar yalnız yaşadığı Paris'teki evinde düşmesi sonucu aynı binada yaşayan komşuları tarafından çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Tunçtan'ın Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi. Fransa'da Georges Daniel isimi kullanan Coşkun Tunçtan'ın daha öne kalp rahatsızlığı bulunduğu belirtilirken hastanedeki ikinci gününde Kovid-19'dan vefat ettiği ifade edildi. Tunçtan'ın yaklaşık 1 aydır evinden çıkmadığı belirtildi.

"Kadim dostluklar kolay oluşmuyor"

Ünlü sanatçı Genco Erkal, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "Can dostum, 57 yıllık arkadaşım, değerli yazar, çevirmen, tiyatro yönetmeni, Bir Delinin Hatıra Defteri’ni dilimize kazandıran Coşkun Tunçtan’ı (Fransa’daki adıyla Georges Daniel) o belalı hastalıktan bugün kaybettik. Kadim dostluklar kolay oluşmuyor. Sonu de bir o kadar acıtıyor"

Coşkun Tunçtan kimdir?

1935 İstanbul doğumlu olan Tunçtan, Ankara Devlet Tiyatrosunda bir süre oyunculuk yaptıktan sonra 1958'de kazandığı bursla Fransa'ya gitmişti. Uluslararası Tiyatro Festivalinde görev yapan yapan Tunçtan, Fransa'da resmi olarak Georges Daniel adını kullanmaya başlamıştı. Fransa hükümeti tarafında kültürel konularda araştırmalar yapmakla da görevlendirilen Tunçtan'ın Gogol ve Tiyatro adlı Fransızca incelemesi kitap olarak yayımlandı. Tunçtan ayrıca, Fransa'da ve İstanbul Şehir Tiyatrolarında oyunlar sahnelerken Gogol'ün "Bir Delinin Hatıra Defteri" eserini Türkçe çevirerek sahnelenmesine vesile oldu.

Haberin Devamı