Gazete Vatan Logo

Üslup sertleşti: Eyy Ekmel!..

Başbakan, Gazze ile ilgili konuşurken İhsanoğlu’na şöyle seslendi: “Eyy Ekmel, biz senin ne olduğunu çok iyi biliriz... Şimdi çıkmış nankörlük yapıyorsun..”

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Adana mitinginde, rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu’nu sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

‘Ecevit özür dilemişti’

2001’de İsrail Cenin’de katliam yaptı. Dönemin Başbakan’ı Bülent Ecevit grup toplantısında “Yapılanlar soykırımdır” dedi. Bugün ben de CNN ile röportaj yaptım. ‘Siz İsrail’in yaptıkları için soykırım diyorsunuz doğru mu? Arkasında mısınız’ dediler. Evet ölene kadar arkasındayım dedim. Merhum Ecevit maalesef baskılara dayanamadı 15 gün içinde 4 kez özür dilemek zorunda kaldı. Artık özür dileyen değil özür dileten bir Türkiye var.”

“Eyy Ekmel, biz senin ne olduğunu çok iyi biliriz. 8 yıl görev yaptın ama 8 yıllık görevinde adeta bir monşer örneği sergiledin. Ve hiçbir zaman yürekli bir çıkışı olmamıştır olamaz. Gazze, Filistin, Hamas, El Fetih bizi iyi bilir. Bizim onlarla olan muhabbetimizi Ekmel Bey’in ne gücü ne de düşünce dünyası yeter. Gazze’ye gittim diyor. Müsaade et de İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri’sin. Oraya gitmen senin şahsiyetinden değil uluslar arası hukukun sana sağladığından kaynaklanıyor. Ben de Dışişleri bakanımı, oğlumu gönderdim. Her zaman Gazze’nin yanında olduk.”

Haberin Devamı

‘İsrail yakıtını alın’

“Bakın bir yalan daha. Bunlar yalancı ya. Türkiye İsrail’e jet yakıtı veriyor dediler. Tamamen yalan, tamamen iftira. Bu yalanı İsrail’in Gazze katliamını perdelemek için yaptılar. İsrail yakıtı gelir buradan yakıtını alır, bu onların en doğal hakkı. Bizim uçaklarımız da oraya gittiğinde yakıt alır. Ama jet yakıtı bizim ihraç kalemlerimiz arasında değil.”

‘Nankörlük yapıyorsun’

“Biz ona bir emanet verdik o da emanete ihanet etti. Şimdi çıkmış nankörlük yapıyorsun. ‘Türkiye Gazze için bir şey yapmadı’ diyorsun. Gözüne dizine dursun. Bunlar kibir abidesi. Ne Gazze’ye ne Filistin’e hiçbir desteği olmamıştır. Bunlar kibirle hep havaya bakar. Gazze’de Filistin’de en çok yatırım yapan ülke Türkiye. Türkiye Gazze’de yok diyor. Gözüne dizine dursun. TİKA şu anda orada. Ve talimat verdim yaralıları taşımaya başlayacağız. Ekmel Efendi senin ruhun muazzeb olmaz ama bizim ruhumuz muazzeb olur.”

Haberin Devamı

‘Bu daha başlangıç!’

“Adana’daki ihanet izah edilemez. Bu Pensilvanya’nın hakimleri, savcıları, emniyet içindeki uzantıları, asker içindeki uzantıları Adana’da çok alçakça bir ihanet girişiminde bulundular. İşte şu anda bunların hesabı soruluyor, İstanbul operasyonu budur. Şimdi hesap soruluyor, şimdi ortaya neler çıkacak, neler. Bitmedi bu daha başlangıç. Ulusal güvenliğimizi tehdit edenler bunun hesabını verecekler. Cumhurbaşkanlığı makamına çıktığımda da bu paralel yapının sonuna kadar takipçisi olacağımı buradan söylüyorum.”

Maç yapacak!

Başbakan Erdoğan, cumartesi günü Diyarbakır mitinginin ardından İstanbul’a dönerek, Başakşehir Futbol Kulübü’nün spor tesislerinin açılış törenine katılacak. Futbol camiasını bir araya getirecek organizasyonda Türk futbol tarihine imza atmış futbolcular ile şu an süper ligde oynayan futbolcular karma özel bir maç yapacak. Erdoğan da futbolcularla birlikte sahaya inerek 15’er dakikadan iki devre oynanacak maçta 30 dakika ter atacak.

Haberin Devamı