Gazete Vatan Logo

Usluer'e vefa

Tiyatro ve sinema sanatçısı Kamran Usluer'i son yolculuğunda sanatçı dostları yalnız bırakmadı. Zeki Alasya: Ölümü Türk sineması için gerçekten çok önemli bir kayıp

Önceki gün vefat eden tiyatro ve sinema sanatçısı Kamuran Usluer için Teşvikiye Camii'nde bir tören düzenlendi. Usluer'i son yolculuğunda yalnız bırakmayan sanatçılardan tiyatro ve sinema oyuncusu Zeki Alasya, ölümünün "çok erken" olduğunu söyledi. Usluer'le bir sene boyunca birlikte tiyatro yaptıklarını ve bu sürede bütün günlerinin beraber geçtiğini anlatan Alasya, "Çok faydalandığım, birlikte olmaktan onur duyduğum bir sanatçıydı. Ölümü özellikle Türk sineması için gerçekten çok önemli bir kayıp" diye konuştu.

Rutkay Aziz de, Usluer'in gerçek bir tiyatro ve sinema emekçisi olduğunu belirterek, sanatçının yaptığı her işin değerini verdiğini ve tam bir aktör olduğunu söyledi.

İzzet Günay da, Usluer'e ilişkin "Çok zarif ve iyi bir insandı. Çok iyi, disiplinli ve titiz bir oyuncuydu. Ölümü, büyük bir kayıp" dedi. Usluer'le İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü'ne başladığında tanıştıklarını dile getireren Hülya Koçyiğit ise "Biz birlikte çok şey paylaştık. Sinemada da'Gökçeciçek've'Düğün'gibi çok önemli filmlerde birlikte rol aldık. Gerçekten çok önemli bir aktördü. Böyle aktörler kolay yetişmiyor" diye konuştu. Usluer'in cenazesine, kardeşi Doğan Usluer'in yanı sıra, Hümeyra, Hadi Çaman, Nejat Uygur, Aytaç Arman, Halil Ergün, Hazım Körmükçü ve Volkan Severcan'ın da aralarında bulunduğu sanatçı dostları katıldı. Usluer'in cenazesi, Teşvikiye Camii'nde öğleyin kılınan namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Haberin Devamı