Gazete Vatan Logo

Uşak’ı göremeyecek

Kanatlı Deniz Atı Broşu Türkiye'ye geldi ama...

Uşak Arkeoloji Müzesi’nden çalınan Kanatlı Deniz Atı Broşu, Almanya’dan Türkiye’ye getirildi. Ama Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sergilenecek...

Karun hazinesinin en önemli parçası olan ve Uşak Arkeoloji Müzesi’nde sahtesiyle değiştirilerek çalınan Kanatlı Deniz Atı Broşu, Alman makamlarınca Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Murat Süslü’ye teslim edildi.

6 yıldır aranıyordu

2006 yılından bu yana yurtdışında Interpol aracılığıyla aranan ve çalan kişi ya da kişilerin kıskaca alınmasının ardından avukatları aracılığı ile Hagen Savcılığı’na teslim ettiği milyonlarca lira değerindeki broş, Alman makamları tarafından merkez bankası kasalarında saklanıyordu. Uluslararası Berlin Turizm Fuarı için Berlin’de bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de 2005 yılında Türkiye’ye iade edildiği müjdesini verdiği broş, dün gece Türkiye’ye getirildi. Broş, Uşak Arkeoloji Müzesi’ndeki yenileme çalışmalarından dolayı, broşun geçici bir süre Ankara’da Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sergilenilmesine karar verildi.

Güvenlik artırıldı

Yaklaşık 8 yıl önce sahtesiyle değiştirilerek çalınan broş için ise güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Broş, Amerika Pensilvanya Üniversitesi Arkeoloji ve Antropoloji Müzesi’nde (Penn Müzesi) iken Türkiye’ye iade edilen 24 parçalık Troya eserleri ile beraber sergilenecek.

Haberin Devamı