Gazete Vatan Logo

Ürünlerini yakan Burberry insafa geldi

İngiliz lüks giyim markası Burberry’nin 2017 yılında, değeri 28.6 milyon sterlin (243 milyon TL) olan satılmayan kıyafet, aksesuar ve parfümlerini, markasını koruma amacıyla yakarak yok ettiği ortaya çıkmıştı.

Ürünlerini yakan Burberry insafa geldi

Bu imha haberi, çevrecileri kızdırmıştı. Marka, Amerikan firması Coty ile yaptıkları anlaşma sonrası, 2017 yılında 10 milyon sterlin (85 milyon TL) değerinde eski parfümü de imha etmek zorunda kaldığını açıkladı.

Burberry gibi moda firmaları, satılmayan ürünlerini çalınma ya da ucuza satılmayı engelleme amacıyla imha etme yoluna gidiyor. Ancak şirket, artık bu uygulamayı bıraktığını duyurdu. Aynı zamanda koleksiyonlarında tavşan, tilki, vizon, rakun kürkü kullanan Burberry, gerçek kürk kullanımını da bırakacağını açıkladı. Burberry’nin kararı hayvan hakları örgütü PETA tarafından olumlu bir gelişme olarak karşılandı.

Geri dönüştürecek

Şirket, satılmayan ürünlerin geri dönüşümde kullanılması için de çaba sarf edeceğini belirtti. Burberry CEO’su Marco Gobbetti, “Çağımızda lüks, topluma ve çevreye karşı sorumluluk taşımayı gerektirir. Bu, Burberry’nin temel anlayışı ve uzun vadeli başarısının anahtarıdır” dedi.