Gazete Vatan Logo

Urla’da FETÖ'ye yardıma 30 gözaltı

İZMİR’in Urla İlçesi’nde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ne ’Himmet’ adı altında para toplayıp destek verdikleri iddiasıyla tanınmış işadamları, dernek yöneticileri ve esnafın da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artacağı belirtildi.

Urla’da FETÖ'ye yardıma 30 gözaltı

Darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlar kapsamında Urla Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) destek verdikleri öne sürülen ilçenin tanınmış işadamı, esnaf ve dernek yöneticilerine yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çoğunluğu beyaz eşya satıcısı olan işadamaları ve esnafa bugün sabaha karşı 30 ayrı ev ve işyerine eş zamanlı baskın yaptı. FETÖ operasyonunda, çoğunluğu işadamı, esnaf ve dernek yöneticisi olan, aralarında kadınların da bulunduğu 30 şüpheli gözaltına alındı.

Urla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 kişinin, örgüte, bağış ve ’himmet’ adı altında para toplayıp finansal destek sağladıkları, üniversiteyi kazanan öğrencilerle irtibat kurarak, yurt, pansiyon ve Işık Evleri’nde kalmalarını sağlayıp örgüte taban ve eleman kazandırdıkları belirtildi. Soruşturma kapsamında gözaltı sayısının artıcağı, şüphelilerin pazartesi veya salı günü ’Örgüte yardım ve yataklık etmek’, ’Finans sağlama’ ve ’Örgüt üyesi olma’ suçlarından adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

Haberin Devamı