Gazete Vatan Logo

Urla’da başa dönüldü

Urla’da başa dönüldü

Hacılar Koyu’ndaki villalar için imar yolunu açacak olan SİT değişikliğiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı.

İzmir’in Urla İlçesi Zeytineli köyünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da zaman zaman tatilini geçirdiği Hacılar Koyu’nda, işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villaların bulunduğu bölgenin SİT derecesi değişikliğinin iptali istemiyle açılan davada, verilen yürütmenin durdurulması kararını, bakanlık ve ve sahiplerinin itirazı üzerine Bölge İdare Mahkemesi kaldırdı.
Davaya bakan İzmir 2’nci İdare Mahkemesi’nin belirlediği 3 kişilik bilirkişi heyeti de, bölgedeki incelemelerinden sonra hazırladığı raporda, “Yerleşimin olduğu parsellerin belirtilen sebeplerden dolayı sürdürülebilir koruma ve kontrolü kullanım alanı olarak (üçüncü derece doğal SİT) değerlendirmesi gerektiği...” kararı vermişti.
Nöbetçi hakimler baktı
Bilirkişi raporundaki olumlu görüşe rağmen 2’nci İdare Mahkemesi, SİT derecesinin değiştirilmesine ilişkin karar için yürütmeyi durdurmuştu. Buna yapılan itirazı görüşen Bölge İdare Mahkemesi, bu kez avukatları ve çevrecileri üzen bir karar verdi. Bölge İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması kararını kaldırdı. SİT derecesinin iptali davasında başa dönülmesine neden olan kararda, 2’nci İdare Mahkemesi’nin bir kez daha bu konuda karar vermesinini beklendiği kaydedildi.
Karara tepki gösteren çevrecilerin avukatı Şehrazat Mercan, “Yürütmenin durdurulması kararını 3 hakim oy birliğiyle verdi. İtiraz üzerine kararı, adli tatilden dolayı Bölge İdare Mahkemesi’ndeki nöbetçi 3 hakim görüştü. Burada da hakimlerden 2’si kararın kaldırılması yönünde oy kullandı” dedi.

Haberin Devamı