Gazete Vatan Logo

Urla Cezaevinde Yangın

İzmir'in Urla ilçesindeki Urla K-1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun çatısında yangın çıktı.

Urla Cezaevinde Yangın

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangın hasara yol açarken, cezaevinde kalan ve spor salonunda toplanan 55 tutuklu ve hükümlünün Buca Cezaevine nakledilmesine başlandı.

Urla K-1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun koğuş bölümünün çatısında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevlerin çatıda yayılmasıyla durumu fark eden görevliler, itfaiye çağırırken, koğuşlarda kalan 55 tutuklu ve mahkumu da bağımsız bir bölümde yer alan spor salonuna tahliye etti.

Urla'nın yanı sıra İzmir'den gelen itfaiye ekipleri yangını söndürmek için müdahalede bulundu. Cezaevinin bulunduğu bölgeye giriş ve çıkışlar kapatılırken, emniyet ve jandarma ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürülürken, cezaevinin özellikle çatı bölümünde büyük ölçüde hasar oluştu.

Yangında yaralanan ya da dumandan etkilenen kimsenin olmadığı kaydedildi. Tutuklu ve hükümlüler, cezaevine gönderilen mahkum nakil araçlarıyla Buca Cezaevine nakledilmeye başlandı.

Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Salih Utku Dinçer, Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Erdemir ve Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin ile Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Haberin Devamı

Yangının, cezaevinin eski olması nedeniyle baca bölümünden kaynaklanmış olabileceği üzerinde durulduğu, çıkış nedeninin araştırıldığı bildirildi.