Gazete Vatan Logo

Üretim, istihdam ve refah için kamu güvenliği olmalı!

Teröre Karşı Sivil İnisiyatif, ortak bir açıklama yaparak üretim, istihdam ve refah artışı için kamu güvenliğinin önemine dikkat çekti. Açıklamada, “Kamu güvenliğinin hukukun içinde kalarak sağlanması için gerekli tüm önlemleri destekliyoruz” denildi.

Üretim, istihdam ve refah için kamu güvenliği olmalı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) düzenlenen “Teröre Karşı Sivil İnisiyatif” programında TOBB, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türk-İş, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile Hak-İş’in yöneticileri tarafından yapılan ortak açıklamada terör eylemlerinden büyük üzüntü duyulduğu belirtilerek, siyaset yapmanın yolunun sandıktan geçtiğine vurgu yapıldı.

Hukuk içinde olmalı

Can güvenliğinin olmadığı yerde düşünce ve ifade özgürlüğü, din ve vicdanla girişim özgürlüğünün de olamayacağına işaret edilen açıklamada, terör eylemlerinin özgürlükleri kısıtladığına ve kaynakları tükettiğine işaret edildi.

Üretim, istihdam ve refah artışı için kamu güvenliğinin önemine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Milletimizi ayrıştırarak, ülkemizin huzurunu bozmaya, kaos ve istikrarsızlık ortamı yaratmaya çalışanların oyunlarını boşa çıkarmak için bugün bir aradayız. Bizler, kamu güvenliğinin hukukun içinde kalarak sağlanması amacıyla gerekli bütün önlemlerin alınmasını destekliyoruz. Bu süreçte herkesin daha soğukkanlı ve sağduyulu olması gerektiğine inanıyoruz ve bu çerçevede, üzerimize düşen sorumlulukları istişare etmek için bugün buradayız. İnsanımız, geleceğimiz, kalkınma hedeflerimiz ve refahımız için özgürlüklerin korunması, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve kamu düzeninin tesisi konusunda üzerimize düşen sorumlulukları gerçekleştirmeye her zaman olduğu gibi hazırız.”

Haberin Devamı

‘Can güvenliği ve huzur öncelikli talebimizdir’

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı bir terör dalgasıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Vatandaşlar olarak can güvenliğimizin sağlanması ve ülkemizde huzurun tesisi öncelikli talebimizdir” dedi.

“Teröre Karşı Sivil İnisiyatif” programında, Türkiye’nin her bölgesinde örgütlü, toplumun bütün kesimlerini temsil eden kuruluşlar olarak bir araya geldiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, güven ve huzuru sağlamanın, kamu düzenini tesis etmenin devletin asli yükümlülüğü olduğunu ifade etti. Hisarcıklıoğlu, hukukun içinde kalarak teröre karşı bütün önlemlerin alınmasını desteklediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

TOBB, TZOB, TESK, Türk-İş, Memur-Sen, Kamu-Sen, TİSK ile Hak-İş’in oluşturduğu inisiyatif Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanlarla bir araya geldi.