Gazete Vatan Logo
Magazin Ünlülerin uyuşturucu davasında karar

Ünlülerin uyuşturucu davasında karar

Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Cemal Hünal, Yusuf Akgün, Ergun Taş, şarkıcı Cenk Eren ile DJ Nuri Kösem, Ayşe Selin Boronkay’ın da aralarında bulunduğu 34 kişi yargılandığı davada karar çıktı.

Ünlülerin uyuşturucu davasında karar

Ünlü oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren'in de aralarında bulunduğu 34 sanığın yargılandığı 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' davasında karar çıktı. Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca’ya 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası veren mahkeme, aynı suçtan Cenk Eren’i ise 6 yıl 3 ay hapse çarptırdı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 2013 yılında düzenlenen narkotik operasyonuna ilişkin aralarında oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, ve şarkıcı Cenk Eren'inde bulunduğu 34 kişinin yargılandığı dava 5 yıl sonra karara bağlandı.
İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, başka suçtan tutuklu sanıklar Ferdi Özer ile Şeref Deniz katıldı. Başka suçtan tutuklu sanıklar Mehmet Akgün ile Necati Fidan'ın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılımı sağlandığı duruşmada, 6 tutuksuz sanık da hazır bulundu. Duruşmada ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu diğer sanıkları ise avukatları temsil etti.
Duruşmada son sözleri sorulan sanıklar beraatlerine karar verilmesini talep etti. Davayı karara bağlayan mahkeme, oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün, Hüseyin Orçun Benli, DJ Nuri Kösem ve menajer Ayşe Selin Borankay'a 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan 5’er yıl hapis cezası verdi. Mahkeme daha sonra verilen cezada iyi hal indirime giderek, 4’er yıl 2'şer ay hapis cezası ve 80'er lira adli para cezasına çarptırdı.
CENK EREN'E 6 YIL 3 AY HAPİS
Mahkeme, şarkıcı Cenk Eren’e 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan önce 5 yıl hapis cezası verdi. Ele geçirilen maddenin kokain olduğunu belirten mahkeme, cezada artırım uygulayarak, 7 yıl 6 aya çıkardı. Daha sonra cezada 'iyi hal' indirimi uygulayan mahkeme, Cenk Eren’e 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum etti.
Mahkeme davada yargılanan diğer sanıkları da çeşitli miktarlarda hapis cezasına çarptırırken, 6 tutuksuz sanığın ise tutuklanmasını kararlaştırdı. Yargıtay’ın verilen cezaları onaması halinde ünlü isimler cezaevine girecek.

Haberin Devamı

CEZA KESİNLEŞİRSE NE KADAR YATACAKLAR?
Ünlü isimlerin ilk etapta kararı istinaf mahkemesine taşıyacak. İstinaf mahkemesinden ünlü isimlerin aleyhine bir karar çıktığında süreç Yargıtay’a taşınacak. Avukat Uğur Poyraz, Yargıtay’ın cezaları kesinleştirdiği takdirde, bu isimlerin cezalarının 3’te 2’sini, yani 4 yıl 2 ay ceza alanların 22 ay 20 gün hapis cezası alacağını söyledi.
Poyraz, bu cezanın 10’da birinin kapalı cezaevinde, geri kalanının da açık cezaevinde çekilebileceğini söyledi.

Haberin Devamı