Gazete Vatan Logo

Ünlüleri Emir'in babası yaktı!

İstanbul'da başlatılan narkotik operasyon Bodrum'a kadar uzandı....

Ünlüleri Emir'in babası yaktı!

Ünlü dizi oyuncuları Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Engin Altan Düzyatan ve Nehir Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu 48 kişi İstanbul Narkotik polisince gözaltına alındı. Ünlülerin uyuşturucuyu adını Feriha Koydum dizisinde Emir’in babası rolünü üstlenen Eray Özbay’dan aldığı öne sürüldü.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ünlü isimlere uyuşturucu temin eden şebekeyi belirledi. 1 yıl önce başlayan soruşturma, daha sonra ünlü isimlere kadar uzandı. Ardından dün sabah operasyon için düğmeye basıldı. Narkotik polisi tarafından, İstanbul, Ankara, Bodrum, Çeşme, Kuşadası ve Ordu’da 60 ayrı adrese, sabahın erken saatlerinde eş zamanlı olarak yapılan uyuşturucu operasyonunda, 19 uyuşturucu torbacısı ile aralarında Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Nehir Erdoğan ve Engin Altan Düzyatan’ın da bulunduğu 29 isim gözaltına alındı. Yapılan operasyonlarda 15 kilogram esrar, 5 kilogram ecstacy, bir miktar kokain, hassa terazi ve esrar yapımı ve kullanımında kullanılan düzenekler ele geçirildi.


Eğlenirken gözaltına alındılar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü’nün başlattığı uyuşturucu operasyonu kapsamında, Bodrum’da de gözaltılar oldu. Gündoğan Beldesi’ndeki bir restoranda, Yahşi Cazibe adlı dizinin oyuncularından Hakan Yılmaz, geçen ay dünya evine girdiği eşi Elif Öngel ve arkadaşlarıyla yemek yiyip eğlenirken, Anadolu Kartalları adlı filmin oyuncusu Özge Özpirinçci de Bitez’de bir barda eğlenirken gözaltına alındı. Gözaltılar sırasında, sivil polislerle sanatçıların arkadaşları arasında kısa süreli gerginlik yaşandığı belirtildi.

Uçakla Bodrum’dan İstanbul’a

Gözaltına alındıktan sonra Milas- Bodrum Havalimanı’ndan uçakla İstanbul’a götürülen iki sanatçının uyuşturucu madde kullanmak ve taşımak suçlarından arandığı ve ifadelerinin alınacağı belirtildi. Hakan Yılmaz’ın eşinin de İstanbul’a döndüğü kaydedildi. Öte yandan operasyon kapsamında, Çeşme’de tiyatrocu Ersin Korkut ile yönetmen Mehmet Kaya Hakyemez, Kuşadası’nda da Murat Eken’in gözaltına alındığı bildirildi.

Evi tarla gibi...

Oyuncu Eray Özbal’ın evinde yapılan aramalarda, evin adeta “esrar serası” haline getirildiği görüldü. Gözaltına alınan isimlerin uyuşturucuyu Eray Özbal’dan temin ettikleri, Eray Özbal’ın da “torbacılık” yaptığı iddiasıyla gözaltına alındığı iddia edildi. Ünlüler ile Özbal arasındaki telefon konuşmalarının polisin teknik takibine takıldığı da öne sürüldü.

Babaevinde gözaltı

Oyuncu Kenan İmirzalıoğlu’nun İstanbul merkezli düzenlenen uyuşturucu operasyonu kapsamında Ankara’nın Bala ilçesinde ailesine ait evde gözaltına alınıp, İstanbul’a gönderildiği öğrenildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’da yürütülen uyuşturucu operasyonu kapsamında, İmirzalıoğlu’nu Ankara’nın Bala ilçesinin Üçem Köyü’nde ailesine ait evde gözaltına aldı. İstanbul’dan gelen narkotik polisine teslim edilen İmirzalıoğlu, uçakla İstanbul’a gönderildi.


Önce hastane sonra nezaret

Operasyonlarda gözaltına alınan isimler arasında Deli Yürek, Ezel ve Karadayı dizilerinin baş rol oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu, Avrupa Yakası ve Yalan Dünya dizilerinde rol alan Sarp Apak, Anadolu Kartalları sinema filminde rol alan Engin Altan Düzyatan, Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı yapımda ‘Hıyarlı Baba’ tiplemesiyle ünlenen Şahin Irmak, Muhteşem Yüzyıl’ın Harem Ağası Engin Günaydın, Hakim Bey şarkısıyla üne kavuşan Mehmet Erdem ile birlikte Hakan Yılmaz, İlker Aksum, Nehir Erdoğan, Murat Yıldırım, Hakan Yılmaz, Gökçe Özyol, Ersin Korkut, Onur Buldu ve Orçun Koray da bulunuyor. Ünlü isimler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık kontrollerinin ardından, İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

Apak: Ne gözaltısı?

Ünlü oyuncu Sarp Apak emniyete getirilişi sırasınsa “Neden gözaltına alındınız?” sorusuna “Şu anda hiçbir şey bilmiyorum” diye yanıt verdi. Apak, “Uyuşturucu kullanıyor musunuz?” sorusunu ise yanıtsız bıraktı.Oyuncu İlker Aksum ise, “Gözaltında değiliz; öyle bir ifade, şeye, arkadaşlara geldik. Allah Allah ne gözaltısı” yanıtını verdi.

Haberin Devamı