Gazete Vatan Logo
Magazin Ünlüler yaza nasıl hazırlandı

Ünlüler yaza nasıl hazırlandı

Her daim fit görünen ünlüler, yaza girerken özel bir beslenme, spor ya da detoks programı uyguluyor mu? Güzellik sırları ne? Şamdan Plus cemiyet ve sanat dünyasının ünlü isimlerine yaza nasıl hazırlandıklarını sordu.

Kışın, kah havaların kapalı olmasının yarattığı mutsuzluktan, kah kalın kıyafetler giymenin rehavetinden olsa gerek, kimse yediğine, içtiğine önem vermiyor, sportif faaliyetleri bir süreliğine askıya alıyor. Ne zamanki güneş yüzünü göstermeye başlıyor, spor ve diyet telaşı tüm kadınları sarıyor. Acaba, her daim fit görünen, sağlıklı beslenmeyi ve sporu hayatlarının bir parçası yapan elitler de aynı durumdan muzdarip mi? Yaza girerken herkesi saran zayıflama telaşı ışığında, ünlü isimlere sorduk; bahardan yaza geçerken özel bir beslenme, spor ya da detoks programı uyguluyor musunuz? İşte yanıtları...

Demet Kutluay: Kuvvete yönelik ağırlık programı uyguluyorum

“Ben yaz kış ayırmadan, haftada üç gün özel hocayla kuvvete yönelik ağırlık programı, haftada bir gün de yoga yapıyorum. Çok sağlıklı besleniyorum ama yaz aylarına doğru tatlıyı iyice azaltıyorum. Birkaç arkadaşımla sahilde, deniz kenarında bol oksijen alarak yürüyüşümü yapıyorum. Düzenli cilt bakımlarıma devam ediyorum.”

Mine Kalpakçıoğlu: 10 gün detoksa gider, bol su içerim


“Mayıs ayında bir hafta, 10 gün detoksa giderim. Burada hem bedenimi hem zihnimi dinlendirir, sindirim sistemimi temizlerim. Sürekli yeşil su içer, bol yürüyüş yaparım. Haziran’da forma ulaşmış olurum. Haftada bir gün muhakkak çok sulu, en basitinden bir çorbayla günümü geçiririm.”

Buse Terim Bahçekapılı: Her gün özel hocayla spor yapıyorum

“Yaza sıkı bir diyet ve spor programıyla hazırlanıyorum. Bir ay Şeyda Coskun ile çalıştım. Şimdi ise diyetisyen eşliğinde diyetime devam ediyorum. Gün içinde bolca su tüketiyorum. Spora ise haftanın her günü gitmeye çalışıyorum. Özel olarak çalıştığım bir hocam var. Vücudumun daha sıkı olması gereken bölgelere göre fonksiyonel çalışmalar yapıyoruz.”

Elif Gönlüm: Yılda iki kez master detoks yapıyorum

“İnsanın hem ruhsal hem de enerjisel bir değişim yaşadığı mevsim dönümlerinde farklı bir beslenmeyle bedeni biraz şaşırtmayı seviyorum. Master detoks yapıyorum yılda iki defa ve bu tam bir arınma sağlıyor. Spor hayatımın bir parçası, onu tüm yıl istikrarlı yaptığım için yaza girerken ekstra bir şey yapmıyorum. Diyet listeleriyle beslenmek hiç bana göre değil.”

Nil Uyguner: Bedenimi dinler, ona göre hareket ederim

Kış boyu düzenli spor yapıyorum. Bahar aylarında ise spor tempomu yoğunlaştırarak açık havada bol bol yürüyorum. Sağlıklı beslenmeye özen gösteririm. Detoksa karşıyım. Siz bedeninizin dilini iyi anlarsanız, beden de size o kadar iyi bakıyor dolayısıyla fit ve sağlıklı bir forma kavuşuyorsunuz.

Haberin Devamı