Gazete Vatan Logo

Ünlüler AB’ye sahip çıktı

İngiliz sinema ve müzik dünyasının tanınmış isimleri, 23 Haziran’da AB üyeliğini oylayacak olan İngiltere’nin birlik içinde kalmasını istediklerini belirten bir mektup yayınladı

Ünlüler AB’ye sahip çıktı

Gelecek ay Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin geleceğini belirlemek için referanduma gitmeye hazırlanan İngiltere’de sinema, müzik, sanat, moda ve edebiyat dünyasından yüzlerce ünlü isim, Londra’nın birlik üyeliğine destek mesajı verdi. Aralarında Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Jude Law gibi oyuncuların da yer aldığı 250 İngiliz ünlü, The Guardian gazetesinde yayınlanan açık mektuplarında, İngiltere’nin AB içerisinde kalması halinde daha güçlü ve yaratıcı bir ulus olacağını vurguladı.

Mektupta, İngiltere’nin AB üyeliğinden çıkması halinde, Brüksel fonlarıyla desteklenen çok sayıda kültür projesinin hayata geçirilemeyeceğinin altı çizildi.

Mektuba imza atan ünlülerin, birlik üyeliğinin devamından yana olan Başbakan David Cameron’ın liderliğinde yürütülen kampanyanın yöneticilerince davet edildiği belirtildi. 23 Haziran’da gerçekleştirilecek referandum öncesinde birlik üyeliğinin devamından yana olan seçmenlerin, hayırcılardan sadece birkaç puan önde gitmesi, Başbakan Cameron’ı endişelendiriyor.

Haberin Devamı