Gazete Vatan Logo
Magazin Ünlü vatandaşlar sandıkta

Ünlü vatandaşlar sandıkta

Ünlü isimler de vatandaşlık görevini unutmadı, Anayasa değişikliği referandumu için sandık başına gitti

Ünlü vatandaşlar sandıkta

95 YAŞINDAKİ ANNESİYLE GİTTİ

Kalça protezi ameliyatı geçiren 75 yaşındaki usta sanatçı Fatma Girik, hasta yatağından kalkıp 94 yaşındaki annesiyle birlikte oy kullandı. Yürüyemez hale gelince kalçasından ameliyat olan Yeşilçam’ın efsane oyuncusu İstanbul’dan oyunu kullanabilmek için uçakla Bodrum’a gitti. Girik’in güçlükle yürüdüğü gözlendi. 94 yaşındaki annesi Münevver Girik’le sandığa gelen oyuncu “Bir hafta içerisinde iki kez ameliyat oldum. Annem de hasta, ben de hastayım ama koştura koştura geldik oyumuzu kullanacağız” dedi.

BİSİKLETLE GİTTİ

Cem Yılmaz yine farkını gösterdi, oyunu kullanmaya elektrikli bisikletle geldi. Beşiktaş Lütfi Banat İlkokulu’ndaki 1220 numaralı sandıkta oyunu kullanan ünlü komedyen açıklama yapmadan okuldan ayrıldı.

HAYATIMDA İLK KEZ

Türk vatandaşlığına geçen oyuncu Wilma Elles, ilk kez sandığa gitti. “Hayatımda ilk defa oy kullandım. Çok heyecanlıydım #oyver Türkiye için!” dedi.

HAYIRLI OLSUN

Tarkan oyunu Sarıyer, Çamlık Sitesi Yönetim binasında kullandı. Seçmen Bilgi Kağıdı ve kimliği ile saat 09.00’da sandığa gelen Tarkan, yoğun ilgiyle karşılaştı. Tarkan seçmen bilgi kağıdı ile gazetecilere poz verdi. 1249 numaralı sandıkta oyunu kullanan mega star “Hayırlısı olsun” dedi. Çıkışta hayranlarının fotoğraf isteklerini geri çevirmeyen Tarkan, “Bir vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Oyumu verdim. Gidiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

SONRA ŞİKAYET ETME

İbrahim Tatlıses de sandığa giden isimlerdendi. “Vatandaşlık görevini yerine getir, oyunu kullan, sonra şikayet etme. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak görevimi yerine getirdim, siz de görevinizi yerine getirin, ricamdır... Saygılar...” diye Instagram hesabına not düştü.

İYİSİ OLSUN!

Hülya Avşar, oyunu Sarıyer Kız Teknik ve Meslek Lisesinde kullandı. 1035 nolu sandığa gelen Avşar, “Hepimiz için iyisi olsun inşallah” diyerek oy pusulasını sandığa attı. Referandum ile ilgili düşüncelerini aktaran Avşar, “Hepimiz için iyi olsun diyorum. Zaten su akar yolunu bulur her şekilde. Aklıma Erkan Yolaç’ın yarışması geldi. O iki kelimeyi söylemeyeceksin dediği” diye konuştu.

Haberin Devamı

DÜŞÜNDÜK KARAR VERDİK

Halit Ergenç ve eşi Bergüzar Korel, oyunu Etiler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kullandı. Ergenç, “Hayırlısı olur inşallah. Önemli bir gün. Herkesin bütün değerlerini ve gelecek düşüncelerini ortaya koyup, adam akıllı düşünerek karar vermesi gereken bir gün. Herkes kararını vermiştir, bugüne kalmaz” dedi.

EŞSİZ GELDİ

Yılmaz Erdoğan’ın eşi Belçim Bilgin, oyunu Lütfi Banat İlkokulu’nda kullandı. Geçtiğimiz seçimde eşi Yılmaz Erdoğan ile okula gelerek oy kullanan Bilgin’in bu kez yalnız olduğu görüldü. Yılmaz Erdoğan’ın ise Muğla’da oy kullandığı öğrenildi.

Tuğba Özay, oy kullanırken çekilen bir karesini sosyal medya hesabına yükledi “Vatandaşlık görevimi yaptım” dedi.

Ata Demirer, oyunu Çanakkale, Bozcaada’da kullandı. Oyuncu fotoğrafını instagram adresinden paylaşıp “Oyumu verdim” notunu düştü.

Kayınvalidesini ambulansla sandığa taşıdı

Bodrum’da yaşayan ünlü oyuncu Salih Kalyon, 84 yaşındaki felçli kayınvalidesini ambulansla oy kullanmaya getirdi. Kalyon, kayınvalidesinin hasta yatağında olsa da oy kullanmak istediğini ifade ederek, “Kayınvalidemizi getirdik, vatandaşlık görevimiz. Hasta yatağında da olsa bir oy, bir oydur. Biz de ona destek veriyoruz, yardımcı oluyoruz. Onun için ambulansla getirdik kendisini” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Farklı saatlerde aynı sandıktalar

İbrahim Kutluay ile boşanma davası süren Demet Şener, saat 14.00’da Beşiktaş Lütfi Banat İlkokulu’nda oy kullandı. İbrahim Kutluay ise saat 10.00’da aynı sandıkta oy kullanmıştı. Şener, “Vatandaşlık görevim için geldim. Umarım her şey güzel olacak” dedi.

Demet Akalın konser sonrası soluğu sandığında aldı. Akalın Instagram’ına “Sahne gece 4’te bitti. Ben erkenden vatandaşlık görevime yola” diye not düştü.