Gazete Vatan Logo

Ünlü vals balosunu ‘Divan’ tatlandıracak

Viyana’daki dünyaca ünlü vals balosunu lokum ve baklavalarıyla ‘Divan’ tatlandıracak

Viyana’da 19’uncu yüzyıldan bu yana geleneksel olarak düzenlenen Avusturya Kahveciler Birliği balosunun bu yılki konsepti ’Cafe A La Turca’ olarak belirlendi. 1 Şubat’taki baloda Türkiye’yi temsil edecek olan Divan, davetlilere lokum, baklava, şekerpare gibi tatları Türk kahvesi eşliğinde ikram edecek.

Türk markaları otomotivden tekstile, gıdadan teknolojiye kadar her alanda sınır tanımıyor. Avusturya’nın başkenti Viyana’da 19’uncu yüzyıldan bu yana her yıl geleneksel olarak yapılan vals balosunun bu yılki konsepti Türk kültürü ve tatları olurken, Türkiye’yi Koç Holding’in 52 yıllık şirketi Divan temsil etmeye hak kazandı.

Her yıl farklı kültürlerin konuk olduğu balonun, bu yılki konsepti ’Cafe A La Turca’ olarak belirlendi. Viyana Opera Balosu’ndan sonra gelen ünlü Avusturya Kahveciler Birliği’nin balosu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer’in himayesinde ve İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV), Avrupa Birliği İletişim Grubu’nun (Abig) destekleriyle 1 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin tanıtılacağı, turizme büyük katkısı olacak baloya, yaklaşık 6 bin kişi katılacak. Ünlü Hofburg Sarayı’nın dev salonundaki davette Divan’ın hazırladığı Türk tatları konuklara ikram edilecek. Salonun her yanında ise Türk kültürü ve Divan’ı tanıtacak afişler yer alacak.

İstanbul’dan özel olarak Viyana’ya deneyimli 4 şefini de götürecek olan Divan, lokum, baklava, sütlaç, şekerpare gibi tatları Türk kahvesi eşliğinde ikram edecek. Divan, Türk kahvesini Kuru Kahveci Mehmet Efendi’den tedarik ederken, kahveler Arçelik’in kahve makinelerinde pişecek.

Sürpriz Türk gecesi

Vİyana Opera Balosu’ndan sonraki en büyük etkinlik olan Avusturya Kahveciler Birliği Balosu’nda sürpriz ’Türk gecesi’ hazırlandı. Candan Erçetin, Ayhan Sicimoğlu, Kerem Görsev gibi ünlü sanatçılar baloda sahne alacak. Baloya Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katılması bekleniyor.

Haberin Devamı