Gazete Vatan Logo

Ünlü rapçi suçlu bulundu!

İsveç’te karıştığı sokak kavgası sonrası tutuklanan ABD’li rapçi ASAP Rocky, yargılandığı mahkeme tarafından geçtiğimiz hafta serbest bırakılmıştı. Ünlü rapçiye İsveç mahkemesinden kötü haber geldi

Ünlü rapçi suçlu bulundu!

.ABD’li rapçi ASAP Rocky, İsveç'in başkenti Stockholm'de karıştığı bir kavga sonucu tutuklu yargılanıyordu. İsveç yargısı tarafından serbest bırakılmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump olaya müdahale etmek istemiş ve İsveç yasalarında yer almamasına rağmen ünlü rapçinin kefaletini ödemeyi teklif etmişti. İsveç Başbakanı Stefan Löfven ise bunun söz konusu olmayacağını ve ülkesinin yargı sisteminin ABD gibi olmadığını söyleyince de Trump tepki göstermişti.

İki ülke arasında diplomatik kriz çıkaran olaydan kısa süre sonra da ünlü rapçi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İsveç mahkemesinde bugün görülen davada ise ünlü rapçiye kötü haber geldi.

Mahkeme; ASAP Rocky ve iki arkadaşının suçlu bulunmasına karşın, genel değerlendirmede saldırının hapis cezasını gerektirecek kadar ciddi bir nitelikte olmadığına karar verildiğini ve ünlü rapçinin yeniden parmaklıklar ardında olmayacağını açıkladı.