Gazete Vatan Logo

Ünlü profesör gözaltında!

DİYARBAKIR’da sahte rapor düzenledikleri iddia edilen kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda, aralarında Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Yusuf Yağmur'un da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Yapılan şikayet üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, özellikle hasta tutuklu ve hükümlülere sahte rapor düzenleyerek onların uzun süre hastanade kalmalarını sağlayan sağlık görevlilerine yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında aralarında Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Yusuf Yağmur, Fizik Tedavi uzmanı Murat Baloğlu, bir radyoloji uzmanı, bir laborant, otomasyon görevlileri, hasta bakıcıları ve 7 infaz memurunun aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

6 ay ile 1 yıl arasında "yatar raporu"

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında Diyarbakır ve bazı illerdeki açık ceza infaz kurumlarından Diyarbakır'a izinli gelen hükümlülerin hastaneye yatışlarıyla ilgili iddialar kapsamında soruşturma başlatıldığı öğrenilirken hastaneye getirilen tutukluların para karşılığı 6 ay ile bir yıl arasında hastanede "yatar raporu" alarak cezaevine dönmediği öne sürüldü.