Gazete Vatan Logo

Ünlü meteoroloji uzmanı İstanbul için saat verdi!

Meteoroloji üst üste uyarılar yaparken hava durumuyla ilgili flaş tahmin İTÜ Meteoroloji ve Afet Yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’ndan geldi. Kadıoğlu, twitter hesabından duyurdu: “İstanbul’da bu akşam saat 18.00’da kar başlar.”

Ünlü meteoroloji uzmanı İstanbul için saat verdi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, İstanbul'da bu gece ve yarın sabah saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altında 2-5 dereceye düşeceği öngörüldüğünden kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiği bildirildi.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'da bugün sabah saatlerinden itibaren görülen kuvvetli sağanak ve yağmurun öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği, akşam saatlerinden sonra aralıklarla hafif karla karışık yağmur ve yarın sabah ilk saatlere kadar da hafif kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor. İstanbul'da bu gece ve yarın sabah saatlerinde hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağı ve sıfırın altında 2-5 dereceye kadar düşeceği öngörüldüğünden kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Buzlanma ve don olayının, bu gece ve yarın Trakya'da şiddetli olmak üzere Marmara Bölgesi'nin genelinde de etkili olacağı tahmin ediliyor.

Bu uyarıdan saatler sonra İTÜ Meteoroloji ve Afet Yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, twitter hesabından fotoğraf paylaşarak, şu uyarıda bulundu: “İstanbul’da bu akşam saat 18.00’da kar başlar.”

Haberin Devamı