Gazete Vatan Logo

Ünlü doktor davayı kaybettiği gün can verdi

Mezdeke Aynur, meme kanseri sonrası taktırdığı silikonu beğenmeyip, ünlülerin estetik cerrahı Dr. Güner Uysal'a dava açtı. Ancak, davayı kazandığı gün, Dr. Uysal kalp krizinden can verdi...

Meme kanseri nedeniyle bir göğsünü kaybeden Mezdeke Dans Grubu'ndan Aynur Kambur, silikon taktırdı. Ancak Kambur, plastik ve estetik cerrah Güner Uysal'ın yaptığı silikonu beğenmedi. Operasyonun ardından göğsünün daha kötü olduğunu iddia ederek, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 50 bin TL'lik tazminat davası açtı.

'BİRİ DAHA BÜYÜK OLDU'

Kambur, başvuru dilekçesinde, şunları söyledi: "Mesleğim nedeniyle fiziğime önem vermek zorundayım. Meme kanseri yüzünden ameliyat oldum. Doktorum estetik uzmanından yardım alabileceğimi söyledi. Ben de Plastik ve Estetik Cerrahı Güner Uysal'a gittim. Dr. Güner Uysal bana bir operasyonla göğsümün yeni sağlığına kavuşacağımı, korkacak bir şey olmadığını söyledi. Ameliyat oldum. Ama ameliyat sonrası göğsümün biri büyük, biri küçük oldu." Daha sonra Kambur, üç kez ameliyata alındığını ancak göğsünün iyice kötüleştiğini kalıcı dikiş izleri oluştuğunu iddia etti. Dava süresince Dr. Uysal hakkındaki suçlamaları reddetti.

TAZMİNAT TAMAM AMA...

47 yaşındaki Mezdeke Aynur'un davası önceki gün sonuçlandı. Kararını açıklayan mahkeme, savcılığın takipsizlik kararı vermesine rağmen plastik cerrahi uzmanı Dr. Güner Uysal'ı haksız buldu. Davayı kısmen kabul eden mahkeme, davalı doktorun 7 bin lira maddi, 10 bin lira manevi olmak üzere toplam 17 bin lira tazimat ödemesine karar verdi. Ancak ne acı bir tesadüftür ki, kararın çıktığı gün Dr. Güner Uysal geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu. Yurt dışında çok sayıda seminere katılıp estetikle ilgili konuşmalar yapan Dr. Uysal'ın ölümü sevenlerini yasa boğdu. Dr. Güner Uysal'ın vefatının ardından Aynur Kambur'un şaşkına döndüğü ifade edildi. (Kaynak: Takvim)

Haberin Devamı