Gazete Vatan Logo

Ünlü anketçi açıkladı! Erdoğan'dan sonra en başarılı lider...

Metropoll Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Özer Sencar, 7 Haziran seçimleriyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. CHP'nin seçim bildirgesini yorumlayan Sencar, "CHP, Ecevit'ten sonra ilk kez 'Parti olarak varım' diyerek ezber bozdu. İktidarın elindeki psikolojik üstünlüğü CHP ele geçirdi" dedi.

HDP'NİN KADERİ 2 KESİME BAĞLI

HDP'nin barajı geçip geçmeyeceğini de yorumlayan Sencar, "HDP, Kürt dışı seçmenden destek bulamaz ve yurtdışından yeterli destek göremezse baraj altında kalabilir. Unutulmasın 2002 yılında DYP 9.8'le baraj altında kaldı. Daha önce AKP'ye oy veren yüzde 2.5'luk Kürt kesim ise HDP'ye geçiyor" şeklinde konuştu.

"ERDOĞAN'DAN SONRA EN BAŞARILI LİDER..."

Açıklamalarıdna HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a da övgüler dizen Sencar, şu ifadelere yer verdi: "Demirtaş, Erdoğan'dan sonra Türk siyasetinde en başarılı ve en genç liderdir. Tayyip Erdoğan'a karşı çıkmış en etkin liderdir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 9.8 oy alması, şimdi HDP oyunun artmasında bir numaralı faktördür. Demirtaş, yerine başkası olsa bu rakamları göremez ve bugün barajı dahi konuşmazdık. Sadece Kürtlere değil, diğer kişilere de sempatik gelen, zeki, polemik gücü yüksek, cesur bir adamdır Demirtaş. Toplumda karşılığı olan bir lider. Demirtaş'ın aile resmini hangi aile 'bu benden değildir' diyebilir."

Haberin Devamı