Gazete Vatan Logo

Ünlü anchorman ‘fahri muhtar’ seçildi

STAR TV Haber Grup Başkanı Uğur Dündar Tunceli’nin Pülümür İlçesi’ne bağlı Kırkmeşe Köyü’ne ‘fahri muhtar’ seçildi.
Pülümür İlçesi Kırkmeşe Köyü’ne dün beraberinde gazeteci yazar Nedim Şener, Star Haber Yönetmeni Suat Polat, Arena Programı Koordinatörü Mine Özbek ile gelen Uğur Dündar, davul ve zurnalar eşliğinde köy girişinde coşkuyla karşılandı. Köylüler, köy girişine ve köy içindeki sokaklara, ‘Köyümüzün fahri muhtarı sayın Uğur Dündar hoş geldiniz’, ‘Kalemini satmayan yiğit gazeteci Uğur Dündar’, ‘Gözüpek korkusuz, halk adamı köyümüze hoş geldiniz’ yazılı pankartlar ile Uğur Dündar’ın fotoğrafları asıldı. Uğur Dündar ve beraberindekiler, kendilerini karşılayan köylülerle burada bir süre sohbet etti.
Köy meydanında yapılan sohbetin ardından düzenlenen sade bir törenle Köy Muhtarı Hıdır Eren, Kırkmeşe Köyü ihtiyar heyeti tarafından alınan fahri muhtarlık kararı çerçevelenmiş bir şekilde Uğur Dündar’a taktim etti. Kırkmeşe Köyü Dernek Başkanı Ali Musa Hür de, üzerinde Uğur Dündar’ın resmi ve ‘Kırkmeşe Köyü Fahri Muhtarı Uğur Dündar’ yazılı bir plaket verdi.
Muhtar Eren, Uğur Dündar’ın, gazetecilik yaşamı boyunca hep halkın yanında olan ve asla dürüstlüğünden taviz vermeyen, kalemini satmayan ender gazetecilerden biri olduğunu belirterek, şöyle dedi:
“Uğur Dündar’a köyümüzün fahri muhtarlık ünvanını vermek için önce ihtiyar heyeti olarak karar aldık bu kararı sayın Dündar’a bildirdiğimizde çok mutlu oldu ve köyümüze kadar gelerek köy halkımızla bütünleşip, bizleri inanılmaz derecede onurlandırdı. Türkiye’de dürüst ve kalemini satmayan çok az gazeteciden biri olan Uğur Dündar’ın vatanseverliği ve halkın yanında olması bizleri hep gururlandırmıştır. Tozlu yolları aşarak köyümüze fahri muhtar olan Uğur Dündar, bundan böyle köyümüzün muhtarı olarak bizleri gururlandırmaya devam edecektir. Dürüst gazeteciliğin simgesi Uğur Dündar artık Kırkmeşe Köyü’nün muhtarı ve bir sakinidir.”

Daha sonra konuşan Uğur Dündar da gazetecilik hayatı boyunca sayısız ödüller aldığını ancak Kırkmeşe Köyü’nde kendisine verilen ‘Fahri Muhtarlık’ ünvanını meslek hayatının en anlamlı ve gurur verici ödülü olarak gördüğünü söyledi. Dündar, şöyle konuştu:
“Tunceli’nün Pülümür İlçesi Kırkmeşe Köyü tarafından bana verilen fahri muhtarlık ünvanı meslek hayatımın en anlamlı ve en gurur verici ödülü oldu. Hayatımda bu kadar güzel bir tablo görmemiştim ve yaşamamıştım. Ben en son 31 yıl önce Tunceli’ye bir haber için gelmiştim ve o zaman da Tunceli doğası ve halkı beni çok etkilemişti. Bu dağ köyünde vatanını seven laik, demokratik bir Türkiye sevdası içinde olan ve yüreği insan sevgisi ile dolu olan Kırkmeşe Köylüleri hayatımın en güzel ödülünü bana vermişlerdir. Şuna artık daha çok inandım ki dürüst gazetecilik yapmak her zaman halkın gönlünde ve yüreğinde yer ediniyor ve bugün gördüm ki İstanbul’dan binlerce kilometre uzaklıktaki yolu bile olmayan Kırkmeşe köylüleri bunu görüyorsa ve bu onuru bana yaşatıyorsa, bizler işimizi hep doğru ve tarafsız yapmışız. Bu gurur ve onur bizler için inanılmaz derecede teşvik edici ve meslek hayatımızın en büyük ödülü oluyor, hepinize çok teşekkür ediyorum.”

KÖYÜ İÇİN YOL İSTEDİ

Köyde bulunan Tunceli Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek’ten köy halkı adına, “Muhtar olarak sizden bir istekte bulunacağım” diyen Uğur Dündar, “Köyümüzün yolları gerçekten çok kötü, gelirken araçla köye çıkmaktan zorlandık. Bir an önce köyümüzün yolunun yapılmasını istiyoruz” dedi. Şimşek de, köy yolunun yapılması için çalışmalara başladıklarını ve kısa bir süre içinde yol yapımının tamamlanacağı sözünü Uğur Dündar ve köylülere verdi.

Uğur Dündar ve beraberindekiler daha sonra köyde hazırlanan yöresel yemekleri yer sofrasında yedi. Yemek sonrası köylülerle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Uğur Dündar ve beraberindekiler, karşılamada olduğu gibi davul zurna eşliğinde uğurladı.

Akşam saatlerinde Tunceli’ye gelen Dündar, sokakları gezerek, halkla sohbet etti. Yoğun ilgiden dolayı güçlükle yürülen Dündar, etrafına toplanan kalabalığa, “Aranızda bizim köylü var” diye seslendi. Bir anlık şaşkınlık yaşayan Tunceliler Dündar’a, “Tuncelili minsiniz?” diye sordu. Dündar, da “Evet ben Kırkmeşeli’yim ve oranın muhtarıyım. Var mı Kırkmeşeli” diye sorması gülüşmelere yolaçtı. Uğur Dündar ve beraberindekiler, daha sonra Tunceli il merkezinde yeni hizmete açılan 4 yıldızlı Grant Şaroğlu Otelini ve Pertek İlçesi’nde hizmete giren Pertek Termal Tesisleri’ni gezerek yetkililerden bilgi aldı. Geceyi Tunceli’de geçiren Uğur Dündar ve beraberindekiler, sabah saatlerinde kentten ayrıldı.

Haberin Devamı