Gazete Vatan Logo

Üniversiteyi Amerika’da okuyanların dostu: Okuyor.US

Danışmanlık, koçuk ve mentorluk hizmetleri veren Okuyor.US ile Amerika’da üniversite eğitimi alan gençler artık yalnız değil.

Üniversiteyi Amerika’da okuyanların dostu: Okuyor.US

Ailesinden ayrılıp yeni bir ülkede bir yandan düzen kurarken, eğitim almaya çalışan 18 yaşındaki gençlerin artık yanı başında destek alabilecekleri dostları var. Deneyimli eğitimci, profesyonel koç ve mentor Ömür İlbaş tarafından İstanbul ve Boston’da kurulan "Okuyor.US Danışmanlık" ile Amerika’ya giden öğrencilere, yerinde danışmanlık, koçluk ve mentorluk hizmetleri sunuyor. Daha Türkiye’den ayrılmadan hazırlık aşamasında yardıma başlayan Okuyor.US öğrencinin Amerika’ya uyum sürecini kolaylaştırarak, üniversite eğitimi boyunca yanında, yakınında olarak gerekli her türlü desteği vermeyi hedefliyor. Okuyor.US mentorları hem kampüs hayatında, hem de gündelik hayatta kolaylık sağlayacak tüyoları paylaşıyor ve ev tutma, yasal prosedürler gibi işlerde yardım ediyor. Okuyor.US mentorları, 2017-2018 eğitim dönemi itibarıyla, 2 bine yakın Türk öğrencinin okuduğu Boston, New York, Philadelphia ve Washington DC bölgelerinde hizmet vermeye başlayacak.

Adaptasyon süreci artık daha kolay

Ömür İlbaş, "Hedefimiz, her öğrencinin adaptasyon sürecini kolaylaştırmak, evden uzakta olmanın ve başarı beklentisinin getirdiği baskı ve kaygıları azaltmak için yanında olmak” diyor. Okuyor.US ABD’de bir öğrencinin başına gelebilecek her türlü acil durum konusunda da hazırlıklar yaparak, her bölgede acil destek birimleri kuruyor ve doktor, hastane, dişçi, avukat havuzları hazırlıyor.

Haberin Devamı