Gazete Vatan Logo

Üniversiteye giriş sınavına başvurular dün başladı

ÖSYS’nin ilk sınavı olan YGS’ye başvurular dün başladı. 19 Ocak’a kadar devam edecek başvurular için her adaydan 35 TL alınacak. Dün yayınlanan sınav klavuzunda hem getirilen yeniliklere yer verildi hem de sınav güvenliği için alınacak önlemler en ince ayrıntısına kadar anlatıldı. Geçtiğimiz yıla kadar adaylardan istenen başı açık fotoğraf koşulundan bu yıl vazgeçildi. Dün yayınlanan kılavuzda buna ilişkin “Bu fotoğrafın, yüzü açık, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak şekilde cepheden çekilmiş olması gerektiğinden, başvuru merkezine giderken adayların bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir” denildi.
Sınavda her adaya poşette verilecek soru kitapçığı ve cevap kağıdı üzerinde adayın fotoğrafı, kimlik bilgileri ve soru kitapçığı numarası bulunacak. Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adayların sınav binalarına herhangi bir eşya getirmemeleri gerekiyor. Sınavda kullanılacak gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş, saat) ile şekerleme ve peçete bütün adaylara ÖSYM tarafından sağlanacak. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilecek. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle aranacak. Çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, yüzük, bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar her türlü elektronik /mekanik cihaz sınav binasında kesinlikle alınmayacak.

Her bir adaya ait soru kitapçığı ve cevap kağıdı matbaada özel olarak poşetlenecek ve sınavda adaya tek bir poşet halinde, açılmamış bir şekilde verilecek. Adaya ait soru kitapçığı ve cevap kağıdı üzerinde adayın fotoğrafı, kimlik bilgileri ve soru kitapçığı numarası bulunacak. Poşet adayın bizzat kendisi tarafından açılacak.
Son başvuru tarihi 19 Ocak olarak açıklandı.

Haberin Devamı