Gazete Vatan Logo

Üniversiteli Soner yıldırım kurbanı

Son bir hafta içerisinde savcı İbrahim Yıldız ve astsubay Murat Çolpan’dan sonra bu kez 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Soner Yıldırım, üzerine yıldırım düşmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Üniversiteli Soner yıldırım kurbanı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Soner Yıldırım (18), yaz tatili için geldiği Uşak’ın Eşme ilçesi Alahabalı köyünde ailesine ait keçileri otlatmaya götürdü. Yıldırım’ın akşam olmasına rağmen eve dönmemesi üzerine meraklanan yakınları, çevreyi aramaya çıktı. Yıldırım, köyün merasında hareketsiz yatarken, bulununca sağlık ve jandarma ekiplerine haber verildi. Meraya gelen sağlık görevlileri, yaptığı kontrolde, Yıldırım’ın üzerine yıldırım düşmesi sonucu öldüğünü belirledi. Yıldırım’ın cansız bedeni, savcı ile jandarmanın olay yerindeki incelemelerinin ardından otopsi için Uşak Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.

Yıldırımdan korunma yolları

- Bireysel olarak alınabilecek önlem ise yağışlı havaya maruz kaldığınızda üstü kapalı bir alan bulup yağış kesilene kadar beklemektir.

- Kesinlikle ağaçlardan, elektrik direklerinden, sivri yerlerden ve su birikintilerinden uzak durmanız gerekir.

- Eğer kapalı bir alan bulamıyorsanız yapmanız gereken diğer insanlardan yeterince uzaklaşarak yere çömelmeniz ayaklarınızı birleştirmeniz ve kafanızı olabildiğince öne doğru eğmeniz gerekir.

Haberin Devamı

- Eğer bir şemsiye, sivri veya metal cisimler taşıyorsanız tehlikeyi de beraberinde taşıyorsunuz demektir. Bu nedenle şemsiyeniz olsa bile eve yetişmeye çalışmak yerine şemsiyeyi kapatarak üstü kapalı bir alan bulmanız en doğru tercihtir.

- Yıldırım ihtimaline karşı en güvenli yerler ise otomobiller ve binalardır. Özellikle otomobiller ıslak lastiklerden elektriği toprağa iletebilirler. Kesinlikle “aynı yere yıldırım iki defa düşmez” kanısına kapılmamalısınız. Çünkü New York’ta bulunan Empire State binasına onbeş dakika içerisinde onbeş defa yıldırım düştüğü görülmüştür.