Gazete Vatan Logo

Üniversiteli kıza tecavüzden 12 yıl 11 ay hapse mahkum oldu

ANTALYA’da üniversite öğrencisi 22 yaşındaki M.M.E.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan 24 yaşındaki Ramazan S., toplam 12 yıl 11 ay hapis cezasına mahkum oldu.

Üniversiteli kıza tecavüzden 12 yıl 11 ay hapse mahkum oldu

Geçen yıl Konyaaltı İlçesi’nde meydana geldi. Ağabeyinin kapıcılık yaptığı sitede oturan Ramazan S., aynı sitede oturan üniversite öğrencisi M.M.E.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Ramazan S. hakkında, ’cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel saldırı ve tehdit’ suçlarından dava açıldı.

2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ramazan S. suçlamaları kabul etmedi. Ramazan S. genç kızla kendi isteğiyle 10 gün arayla ilişkiye girdiklerini söyledi. Ağabeyinin kapıcılık yaptığı sitedeki bir dairede oturduğunu ve pazarlama sektöründe çalıştığını belirten Ramazan S., "Kendisiyle iddia edilen olaydan 10 gün kadar önce sitede Burhan K.’nın dairesinde rızasıyla ilişkiye girdik, iddialar asılsız" dedi.

Davanın ilk duruşmasında psikolog eşliğinde ifade veren M.M.E., yeni inşa edilen sitede tanışma toplantısı yapıldığını, sanıkla burada tanıştığını söyledi. Toplantıda sanığın isteğiyle alkol alınca fenalaştığını anlatan M.M.E., "Sanık hava almam için beni dışarı çıkardı. Arabasına bindirdi. Nereye gittiğimizi sorduğumda bana, ’biraz gezelim açılırsın’ dedi. Gecenin devamını hatırlamıyorum. Ancak beni evimin arka sokağında üstün başım çamur içinde bulmuşlar. O gece şahısla ilişki yaşadığımı düşünmüyorum" dedi.

Haberin Devamı

"BENİ TEHDİTLE EVE ÇAĞIRDI, TECAVÜZ ETTİ"

Duruşma salonunda sık sık astım spreyi kullanan M.M.E., olaydan sonra havuzda yüzerken astım krizinin tuttuğunu, yanında olan arkadaşı Okay’ın kendisini evine götürdüğünü, bu sırada tanımadığı bir numaradan görüntülü mesajlar gelmeye başladığını söyledi. Mesajlarda kesik bilek fotoğrafları gördüğünü kaydeden M.M.E., şöyle konuştu:

"Altında ’üçüncü kez de senin için olacak’ yazıyordu. Mesajı arkadaşım da gördü. Ramazan S., telefonla arayarak vereceği adrese gitmemi, aksi halde nişanlımı öldüreceğini söyledi. Verilen adres küçük bir evdi. Çok sarhoş ve agresifti. ’Beni seviyor musun’ diye sordu. ’Hayır’ diye karşılık verince, ’Sen sarhoş değilsin. Eşit şartlarda değiliz. Bu nedenle sen de içeceksin o zaman doğru yanıt verirsin’ dedi. Marketi arayıp votka siparişi verdi. Votkayı bana içirdi. Daha sonra yanımda birisini arayarak ’birisinin temizlenmesi lazım’ diyerek nişanlımın adını verdi. Beni darp ederek bir odaya götürdü ve orada tecavüz etti."

Haberin Devamı

"KENDİMİ TUVALETE KİLİTLEDİM"

Tecavüzün ardından kendisini tuvalete kilitlediğini, üstünü giydikten sonra evden kaçtığını anlatan M.M.E., eve gittiğinde ilaç alarak intihar girişiminde bulunduğunu ancak nişanlısının kendisini kurtardığını vurguladı.

Tutuklu yargılandığı mahkemece 25 bin lira adli kefaletle tahliye edilen Ramazan S., karar duruşmasında beraatını talep etti. Avukatı Süleyman Yılmaz ise M.M.E. ile müvekkilinin kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini iddia etti. Avukat Yılmaz, "Olay günü müvekkilimin temin ettiği eve M.M.E. kendi rızasıyla geliyor. Zorlama olsa herkes tarafından duyulur. Dört saat orada ilişki yaşanıyor. Votka şipariş ediliyor. Ama müşteki erkek arkadaşı Ş.G.’nin yanına gittiğinde kendisini aklamak için tecavüz edildiğini söylüyor. Soyut iddialardan başka bir delil yoktur. Beraat talep ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Karar duruşmasına M.M.E. katılmadı. M.M.E.’nin avukatı Anıl Yetişgin ise sanığın cezalandırılmasını istediklerini söyledi. Genç kızın nişanlısı Ş.G. de şikayetlerinin devam ettiğini söyledi.

İYİ HAL İNDİRİMİYLE OY ÇOKLUĞUYLA ALINAN KARAR

Yargılama sonucu mahkeme sanığa, M.M.E’nin nişanlısı Ş.G.’yi tehdit etmekten 6 ay hapis cezası verdi. Sanığa verilen cezayı yargılama sürecindeki olumlu davranışları nedeniyle takdir indirimiyle 5 aya düşüren mahkeme, M.M.E.’ye cinsel saldırı suçundan da Ramazan S.’yi 12 yıl hapse mahkum etti. Bu cezayı da takdir indirimiyle 10 yıla indiren mahkeme, cebir ve tehdit ile cinsel amaçlı olarak M.M.E.’yi hürriyetinden yoksun bırakmak suçundan da 3 yıl hapse mahkum etti. Bunda da takdir indirimi yapan mahkeme, cezayı 2,5 yıla düşürdü. Yapılan indirimlerden sonra Ramazan S. oy çokluğuyla toplam 12 yıl 11 ay hapse mahkum edildi.

Haberin Devamı