Gazete Vatan Logo

Üniversitelerin " Medya Toplulukları " Tek Çatı Altında

Üniversite Medya Birliği, Ekim 2013'te Boğaziçi Üniversitesi'nde 20 üniversite kulübünün ortaklığıyla kurulmuştur

Üniversitelerin " Medya Toplulukları " Tek Çatı Altında

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenim gören Atakan Şeniz Başkanlığında kurulan Üniversite Medya Birliği, Üniversite yönetimlerine karşı sorumlu bir şekilde faaliyet yürüten iletişim kulüpleri, medya toplulukları, reklamcılık kulüpleri, PR kulüpleri, üniversite radyoları, üniversite gazete ve dergileri, kariyer kulüpleri, kültür kulüpleri Üniversite Medya Birliği üyesi olup ve stratejik iş ortaklarıyla beraber projeler geliştirilmesine, ortak etkinlikler organize edilmesine katkı sağlayarak üniversite öğrencilerinin okurken sosyalleşmesini ve farklılaşmasını sağlıyor. Kurulduğu günden bu yana Medya ve İletişim temalı 35'i aşkın etkinliğe imza atarak ulusal basında adından sıkça söz ettirdi.

Tamamen gönüllülük esaslı çalışmalar yürüten bu oluşum, bugüne kadar yaptığı hiçbir organizasyonu ücretli yapmayarak bu anlamda birçok öğrenci oluşumlarına nazaran farklılık gösteriyor. Ayrıca medya ve iletişim etkinlikleri, yayınlar, festivaller, ödüller, akademik seminerler gibi konularda üniversite kulüplerine destek vererek, onlarla ortak işler yapıyor ve üyelerinin üniversite içi ve sonrası hayatlarının şekillenmesine yardımcı oluyor.
Bu Yıl Düzenlenen Bazı Etkinlikler

İstanbul Üniversitesinde, Fatih Portakal İle Yeni Nesil Televizyon Haberciliği

Show Tv Cumartesi-Pazar Sürprizi Sunucusu Elif Özkul İle Sektör Buluşmaları -Haliç Üniversitesi

Amrop Türkiye kurucu partneri Gülven Aytekin ile İnsan Kaynakları Workshop'u - Haliç Üniversitesi
Son olarak Üniversite Medya Birliği dönem içinde 60 Üniversiteden 3 bin öğrencinin televizyon izleme alışkanlıklarını araştırdığı TV anketi gerçekleştirerek basında geniş yankı bulan bir faaliyetin daha öncüsü oldu.


Kaynak : Ferit Ömeroğlu

Haberin Devamı