Gazete Vatan Logo

Üniversitede kavga!

Gaziantep Üniversitesi'nin akademik yıl açılışında karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı

Gaziantep Üniversitesi'nin (GAÜN) akademik yılı açılışına, üniversite içerisinde karşıt görüşlü iki öğrenci grubunun kavgası damgasını vurdu. Öğrenciler bir anda tekme, tokat ve yumruklarla birbirlerine saldırdı.

Gaziantep Üniversitesi'nin 2009-2010 akademik yılı açılış töreni, GAÜN Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilirken, açılışa Maliye Bakanı Bakanı Mehmet Şimşek, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Fatma Şahin, Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, CHP Gaziantep Milletvekilleri Akif Ekici ve Yaşar Ağyüz ile çevre illerdeki üniversitelerin rektörleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törene katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildiğinde, kültür merkezi kapısının önünde bekleyen Öğrenci Gençlik Sendikası'na üye oldukları öğrenilen bir grup salona girip sorunlarını anlatmak istedi. Ancak öğrencilerin bu girişimi güvenlik görevlileri ve polisler tarafından engellendi. Kültür Merkezi'nin yan tarafındaki boşluk alana alınan öğrenciler burada beklemeye başlarken, yanlarına bu kez karşıt gruptan olduğu öğrenilen bir öğrenci yaklaştı ve biraz sonra çıkacak kavganın fitilini ateşledi.

Bakan Mehmet Şimşek, salondan ayrılıp programının kalan bölümünü tamamladıktan sonra üniversite yemekhanesine geçti ve yemeğini yedi. Bu sırada yemekhane önünde bekleyen ve sağ görüşlü olduğu belirtilen bir grup öğrenci, yemekhanede yemek yiyen Öğrenci Gençlik Sendikası'na üye öğrencileri beklemeye başladı.

Bakan Mehmet Şimşek, yemekten sonra üniversiteden ayrılırken, karşıt görüşlü iki grup bir anda tekme, tokat ve yumruklarla birbirlerine saldırdı. Öğrenciler, çevrede bulunan öğretim üyeleri ve öğrencilerin şaşkın bakışları arasında kavga ettikten sonra, sağ görüşlü öğrenciler kampus içerisine doğru kaçarak gözden kayboldu.

Olay yerine gelen üniversite güvenlik görevlileri, sağ görüşlü gruba oranla daha az sayıda olan Öğrenci Gençlik Sendikası üyelerini sakinleştirmeye çalıştı. Sendika başkanı olduğu öğrenilen Volkan Gül, güvenlik görevlilerini, "Kaçanların ellerinde satır ve bıçaklar vardı. Bizi tutacağınıza gidin onları yakalayın" dedi. Volkan Gül, amaçlarının salona girip üniversite gençliğinin sorunlarını dile getirmek ve harç parası yüzünden üniversitelere kayıt yaptıramayan binlerce öğrencinin durumunu anlatmak olduğunu söyledi. Gül, "Biz sayın bakanımıza bazı gerçekleri anlatmak için salona girmek istedik. Ancak kapıda güvenlik görevlileri ve polisler tarafından engellendik. Bahçede beklerken kendilerine (ülkücü) diyen arkadaşlar gelip bize sataştılar. Bakanımız üniversiteden ayrılırken karşılaşınca kavga çıktı" şeklinde konuştu.

Üniversite yönetimi ise kavga ile ilgili inceleme yapılacağını, bu incelemenin ardından gerekli yasal çalışmaların yapılacağını bildirdi.

REKTÖR COŞKUN: KAVGANIN AÇILIŞ TÖRENİYLE İLGİSİ YOK

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, öğrenciler arasında çıkan kavganın akademik yıl açılış töreniyle bir ilgisinin bulunmadığını söyledi. Coşkun, üniversitenin güvenlik birimlerinin kavgaya ilişkin incelemelerinin devam ettiğini ifade etti.

2009-2010 akademik yılı açılış töreninin çok güzel bir ortamda gerçekleştirildiğini, törene Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve THY Genel Müdürü Temel Kotil'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldığını vurgulayarak, "Tören bitti ve konuklarımızı yolcu ettik. Konuklarımızı uğurladıktan sonra törenin yapıldığı Atatürk Kültür Merkezi'ne 400-500 metre uzaktaki kütüphanemizin önünde karşıt görüşlü öğrenciler kavga etti. 5-6'şar kişilik 2 grubun kısa süreli kavgasının neden kaynaklandığını bilmiyoruz. Ancak, kavganın açılış törenimizle bir ilgisinin olmadığının altını çizmekte yarar görüyorum" diye konuştu. (Habertürk)

Haberin Devamı