Gazete Vatan Logo

Üniversitede katliam!

Eskişehir’deki Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi araştırma görevlisi Volkan Bayar, oda oda gezerek dehşet saçtı. 4 akademik personeli öldüren saldırgan, fakülteye gelen polislere elindeki tabancayla teslim oldu

Üniversitede katliam!

Dün saat 15.00 sıralarında, Osmangazi Üniversitesi’nin Meşelik Kampüsü’ndeki Eğitim Fakültesi’ne gelen araştırma görevlisi Volkan Bayar, 2’nci katına çıktı. Burada cebinden tabancasını çıkarıp, odasına girdiği fakülte sekreteri Fatih Özmutlu’yu vurdu. Ardından yan odaya geçen Bayar, Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın’a ateş etti, sonra da 3’üncü kata çıktı ve buradaki odada bulunan araştırma görevlileri Serdar Çağlak ve Yasir Armağan’a kurşun yağdırdı. Silah sesleriyle fakültede büyük panik yaşanırken, ihbar üzerine kampüse çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Herkese FETÖ’cü demiş

Volkan Bayar, yaptığı katliamın ardından fakülte binasının kapısına gelen polislere elindeki tabancayla birlikte teslim oldu. Bayar’ın üniversitedeki çok sayıda görevliyi FETÖ’cü olmakla suçladığı, iki öğretim görevlisinin bu yüzden ihraç edildiği, birinin hapis bile yattığı ortaya çıktı. Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, şu bilgileri verdi: “Bayar, Yükseköğretim Kanunu’nun 35’inci maddesi kapsamında, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden doktora yapmak üzere üniversitemize geldi. FETÖ ile ilgili başkalarına suçlamada bulunmuştu. Suçlanan arkadaşlar da şikayette bulunmuştu.”

Haberin Devamı

‘Asıl hedefi dekandı’

“Biz de bunu soruşturma konusu yapmıştık. Daha önce dekan bey ile aralarında sözlü tartışmaları olmuş olabilir. Savcılık tarafından bize soruşturması aktarılmıştı. Soruşturması devam ediyordu, kendisi görevdeydi. Hedefinde muhtemelen dekan vardı. Dekan bey makamında yokmuş, fakülte sekreterimiz varmış. Dekanı bulamayınca sanıyorum cinnet getirmiş durumda idi. Fatih beyi vurmuş, daha sorna dekan yardımcımızı vurmuş Mikail Yalçın beydi, daha sonra üst kattaki iki araştırma görevlimizi vurmuş. Başka bir arkadaşımıza da silah doğrultmuş ama kurşun sıkışmış, bir şey yapamamış. Daha sonra binayı terk ettikten sonra polis tarafından derdest edilmiş.”

Öte yandan bugün rektörlük önünde hayatını kaybedenler için tören düzenlenecek.

Akli dengesi yerinde değildi
Saldırganın hedefinde olan Eğitim Fakültesi Dekanı Cemil Yücel, olay sonrası Twitter’dan paylaştığı videoda, şunları söyledi: Arkadaşlar ben iyiyim, saldırgan Volkan Bayar isimli araştırma görevlisi. Akli dengesi yerinde olmayan, pek çok kişiyi şikayet eden bir insan. Okula henüz ulaşamadım, bir program için dışarıdaydım. Ancak korkulan bir insandı.
ABD’de master yapmış
Yükseköğretim Kanunu’nun 35’inci maddesi kapsamında, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden doktora yapmak üzere Osmangazi Üniversitesi’ne gelen Volkan Bayar’ın, eşi Saadet Aylin Bayar’ın da aynı üniversite asistanlık yaptığı belirtildi. Saldırgan ve eşinin devlet bursu ile ABD’de Denver Üniversitesi’nde master yaptıkları öğrenildi. İkilinin beraber makaleleri de bulunuyor.
Öğretim görevlisi eşi de sorguda
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde 4 kişiyi öldüren Volkan Bayar’ın aynı fakültede öğretim görevlisi olan eşi Saadet Aylin Bayar da gözaltına alındı.
‘Ruh sağlıkları yerinde değil’
Aynı üniversitede öğretim görevlisi olan Dr. Neslihan Bay, “Önüne gelene FETÖ’cü diyordu. Bunun yüzünden benim eşim de ihraç oldu, ancak beraat etti. İftira ettiği bütün hocalar beraat etti ama bu kişiye hiçbir işlem yapılmadı. Volkan Bayar ve karısı da tamamen bu işte sorumludurlar. Ruh sağlıkları yerinde değil” dedi.
Dehşet verici
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Bu dehşet verici olay hepimizi derinden sarsmıştır. Saldırı neticesinde görevleri başında hayatını kaybeden kıymetli akademisyenlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabr-ı cemil niyaz ederim. Savcılığın açmış olduğu soruşturmanın olayı aydınlatacağına inancımız tamdır.
‘Beşinci cenaze ben olabilirdim’
Adliyeye gittiği için saldırıdan kıl payı kurtulan öğretim görevlisi Doç. Dr. Ayşe Aypay, gazetecilere şunları anlattı: İfade vermeye gitmemiş olsaydım Volkan Bayar’ın 5’inci cenazesi bendim bugün. 1.5 yıldır defalarca dilekçe verdik. Hepsinin üstüne yattılar, dokundurtmadılar Volkan Bayar’a. Şimdi açıklasın YÖK Başkanı, şimdi açıklasın rektör neden işlem yapmadılar. Benim eşim Prof. Dr. Ahmet Aypay, Volkan’ın iftiraları yüzünden işinden atıldı, 5.5 ay hapis yattı. Şimdi kim verecek 4 mazlum canın hesabını? Volkan Bayar gerçek anlamda vatan haini, tescilli FETÖ’cü olduğu her ifadesinde ortada olan birini kimse görmek istemedi. Defalarca yalan söylediğini söyledik, mahkeme beraat ettirdi.
Soruşturmaya kızmış
ESKİŞEHİR Valisi Özdemir Çakacak, “Üç savcı olayı soruşturuyor” dedi, Volkan Bayar’ın ifadesini anlattı: Rektörlük hakkında soruşturma açmış. Soruşturmacı, “19 Nisan’da savunmanızı vermenizi rica ederim” diye yazı yollamış. Zarf eline geçince eşini çağırmış, zarfı okumuş. “Okuyunca sinirlendiğini, aracına bindiğini, ruhsatlı silahını alarak önce Yasir Armağan’ın odasına girip ateş ettiğini, daha sonra da diğer odalara girerek olayı işledim” diye ifade etmiş.

Haberin Devamı