Gazete Vatan Logo

Üniversitede içki baskını!

Mevlit Kandili'nde kokteyle tepki gösterdiler: Burası Müslüman evlatların vatanı

Gazi Üniversiteli yaklaşık 20 kişilik öğrenci grubu, Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (DEPAR) açılış kokteylini Mevlit Kandili'ne denk geldiği ve kokteylde içki servisi yapıldığı gerekçesi ile protesto etti.

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi Resul Gökhan Koruç, "Rektörlük geçen sene Mevlit Kandili'nde kampusa içkili kafe açmıştı. Bugün de inadına kokteyl veriyor. Açılışı yapacak başka gün mü yok? Bu yapılan saygısızlıktır" dedi. Servis edilen içkilerin ücretinin öğrenci burslarından karşılandığını öne süren Koruç, "Burası Müslüman evlatların vatanı. Bu topraklar üzerinde salyangoz satılmaz" diye konuştu.

Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve DEPAR Müdürü Prof. Dr. Süleyman Pampal ise, protestocu öğrencilerin özel güvenlik birimleri ve emniyet görevlileri tarafından uzaklaştırılmasının ardından yaptığı açıklamada, "Kandile özellikle denk getirmedik ama denk de gelebilir. İsteyen alkol alır, istemeyen almaz. İbadet etmek isteyen kokteyle katılmaz. Bizim ne yapacağımıza öğrenciler karar veremez. İnsanların özel hayatını onlar düzenleyemez" dedi.

Normal şeyler

Kokteyle geciken Gazi Üniversitesi Rektörü Kadri Yamaç protestoyu şu sözlerle değerlendirdi:

"Olaya tanık olmadım ama bunlar 18-19 yaşındaki gençler. Bazen heyacanlanabilirler. Onlara kızacak halim yok. Öğrenciler üniversitede farklı görüşlerini dile getirmeli. Bunlar normal şeyler."

Haberin Devamı