Gazete Vatan Logo

Üniversitede ek yerleştirme başladı

Ek yerleştirme başvuruları bugün başlıyor

Üniversitelerin boş kalan kontenjanlarına yapılacak ek yerleştirme başvuruları bugün başlıyor. Ek yerleştirme tercihleri 1 Ekim’de sona erecek. 2012-2013 öğretim yılı için merkezi yerleştirme sonucu veya yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boş kalan ya da 2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandıktan sonra açılan kontenjanlara, 2012-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacak. Adaylar, 2012-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, bugünden itibaren, 1 Ekim 2012 tarihine kadar, başvuru merkezleri aracılığıyla (Başvuru Merkezleri, resmi iş günü ve resmi iş saatleri arasında başvuru alacaklar) veya internet üzerinden bireysel olarak yapacak.

3 TL dışında ücret ödenmeyecek

2012-ÖSYS merkezi ilk yerleştirmede tercih işlemi yapılabilen tüm ortaöğretim kurumu (okulu) müdürlükleri ve ÖSYM sınav merkezi yöneticilikleri ÖSYS’de başvuru merkezi olarak görev yapacak. Başvuru süresi uzatılmayacak. Adaylar, tercihlerini başvuru merkezi aracılığıyla yaptıklarında, ödeyecekleri 3 lira tutarındaki hizmet ücreti dışında başka bir ücret ödemeyecek. Posta ile ÖSYM’ye gönderilen tercih formları işleme alınmayacak. Ek yerleştirme kurallarına ilişkin bilgiler, 2012-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alacak. Adaylar, 2012-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu ile Tercih Formuna bugünden itibaren, ÖSYM’nin “www.osym.-gov.tr” internet adresinden ulaşılabilecekler. Bu arada 7 Ekim’deki 2012-Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) sonbahar dönemi başvurularına yönelik adayların sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri de tamamlandı. ÖSYM’nin açıklamasında, adayların sınava girecekleri yerlerin bilgisini gösteren sınava giriş belgelerini, TC kimlik numarası ve şifreleriyle ÖSYM’nin “http://ais. osym.gov.tr” internet adresinden edinebileceği belirtildi.

KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarları yayımlandı

KPSS ortaöğretim/önlisans soru kitapçıkları ile cevap anahtarları yayımlandı. ÖSYM’nin sitesinde yer alan bilgiye göre, 22 Eylül’de önlisans düzeyinde, 23 Eylül’de ortaöğretim düzeyinde iki oturumda tamamlanan 2012-KPSS ortaöğretim/ önlisans sınavının temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarları erişime açıldı. Adaylar soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarının görüntüsüne “www.osym.gov.tr” adresinden ulaşabilecek.

Haberin Devamı