Gazete Vatan Logo

Üniversitede baltalı tacizci iddiası

İstanbul Üniversitesi öğrencisi A.S. aynı okulun öğrencisi M.K. tarafından 3.5 aydır taciz edildiğini belirterek “Baltayla okula geldi, her yere başvurdum. Korkudan okula gidemiyorum” dedi

Üniversitede baltalı tacizci iddiası

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisi olan 23 yaşındaki A.S. 3,5 aydır aynı üniversitenin Tarih Bölümü öğrencisi 25 yaşındaki M.K. tarafından taciz edildiğini iddia etti. Her şeyin Kasım ayında gelen bir mesajla başladığını söyleyen genç kız yaşadıklarını şöyle anlattı: “Numaramı ortak arkadaşlardan almış. Sürekli mesajlar atıyordu. Engelledikçe başka numaralardan rahatsız etmeye devam ediyordu. Aralık 2017’de okulda beni görüp yanıma geldi. Kendisine arkadaşlık teklifini kabul etmediğimi söyledim. O da, ‘Neden benden nefret ediyorsun’ diye bağırdı. O sırada yanıma gelen arkadaşımla tartışınca uzaklaştık. Yarım saat sonra okulun arka kısmında arkadaşıma tekme atmaya başladı. Güvenlik görevlileri araya girip ayırdı. Ben de okulun yakınında bulunan Beyazıt Karakolu’na gidip şikayetçi oldum. Gözaltına alındı ve pişman olduğunu söyledi. 4 saat sonra serbest bırakılınca yine beni arayıp taciz etmeye başladı.”Sonraki günler M.K’nın kendisini tehdit etmeye devam ettiğini söyleyen A.S. “En son 6 Mart 2018 tarihinde beni okulda sıkıştırdı. Duvara yaslayarak ‘Senden vazgeçersem ölürüm’ gibisinden cümleler kurdu. Yan taraftan sıyrılıp kaçarak güvenliğin yanına gittim. Arkadaşlarım çantasından bir balta çıkardığını ve ‘O kız buraya gelecek yoksa hepinizi tek tek öldürürüm’ diye bağırdığını söyledi. Güvenlikler yanıma gelip, ‘Çocuk sana çok aşık. Bence bir uzlaş, saçının teline zarar gelirse onun canı yanar. Biz onun aşkına inandık’ diyerek beni korumaktansa onun yanına gitmemi istedi.”

Haberin Devamı

‘Bana zarar verebilir’

Genç kız fakültenin olaya duyarsız kaldığını öne sürerek “Okul yönetimi olayı duymadıklarını söylüyor. Şikayet dilekçemi de, ‘Gerek yok, biz zaten soruşturma başlattık’ diyerek almıyor. Korkuyorum, okula gidemiyorum. Okula baltayla gelmeye cesaret eden bir adam bana gözünü kırpmadan zarar verebilir. Tek istediğim bu adamın benden uzaklaştırılması” dedi.