Gazete Vatan Logo

Üniversite Tercih Merkezi Direktörü Burak Kılanç' tan Tavsiyeler

ÖSYS üniversite tercih işlemlerinin başlamasının ardından Üniversite Tercih Merkezi(UTM) Direktörü Burak Kılanç aday öğrencilerin sorularını NTV'de yanıtladı.

UTM Direktörü Burak Kılanç, geçmiş yıllara ait istatistiklere bakıldığında ortalama 1.5 milyon kişinin tercih yapacağı 2016 ÖSYS üniversite tercih işlemlerinde öncelikle adayların puana oranla başarı sıralamalarına dikkat etmelerini öneriyor.

Puan Türü Değişen Bölümler

Aday öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biri puan türü değişen bölümlerde sıralamanın nasıl yapılacağı. Adayların kılavuzda puan türü değişen bölümlerin taban ve tavan puanı yerine başarı sıralarına bakmaları tavsiye ediliyor.

Ek Puan Uygulaması

Ek puanın kaldırılmasının ardından adaylar uygulamada nasıl bir farklılık yapılacağını öğrenmek istiyor. Ek puanın belirli bir dönemden önce mezun olan öğrenciler için hala geçerli durumda olduğunu belirten Kılanç öğrencilere ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlanan son duyuruyu gözden geçirmelerini öneriyor.

"Sınavsız geçiş hakkı olan meslek lisesi mezunları uygulamanın önümüzdeki yıl sonlanma ihtimaline karşı haklarını ciddiyetle düşünüp kullanmalı."

Adaylar 3 Ağustos Çarşamba 23:59'a kadar tercihlerini resmi olarak ÖSYM aday işlemleri sitesi ais.osym.gov.tr'den bildirmeli. Aday girişleri TC kimlik numaraları ve kişisel şifreleri ile gerçekleştirilecek. 24 tercih hakkı olan üniversite adaylarının giriş sonrası ekranda "tercihiniz bildirilmiştir" uyarısını görmeleri ve bu yazının her ihtimale karşı yazıcı çıktısının alınması önem taşıyor. Tercihlerin son güncellenme tarihi 3 Ağustos 23:59.

Haberin Devamı

Mimarlık ve Mühendislik Bölümleri

2016 itibari ile mimarlık ve mühendislik bölümlerinde taban puan başarı sırası şartı aranıyor. Mimar olabilmek için MF-4 puan türünde başarı sıralamasında ilk 200 bin kişinin içinde olmak gerekiyor. Mühendislik bölümlerinde ise bu rakam ilk 240 bin kişi olarak ifade ediliyor.