Gazete Vatan Logo

Üniversite sınavı ne zaman? YKS giriş yerleri açıklandı!

Üniversite sınavı ne zaman? YKS giriş belgesi sorgulama işlemi nasıl yapılır? Sorularının yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz. Bu yıl ilk kez gerçekleşecek olan YKS'e giriş yerlerini haberimizden sorgulayabilirsiniz.

Üniversite sınavı ne zaman? YKS giriş yerleri açıklandı!

Üniversite sınavı 2018 yılında hangi tarihte düzenlenecek? YKS giriş belgeleri de yayınlandı. ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden ve haberimizdeki linkten sorgulanabiliyor. Ayrıca ÖSYM'den önemli bir duyuru da geldi.

YKS GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA

SINAVDA BULUNDURULMASI GEREKENLER NELER?

Adayların sınava girerken aşağıda belirtilen iki belgeyi yanlarında bulundurmaları zorunludur:

1) İlgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesi (SGB)

2) Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport

YKS'DE HANGİ TESTLER VAR?

TYT’de Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. AYT’de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi, Sosyal Bilimler-2 Testi, Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer almaktadır. YDT’de ise, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça testleri yer almaktadır.

YKS NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

TYT: 30 Haziran 2018 Cumartesi - 135 dakika

AYT: 1 Temmuz 2018 Pazar - 180 dakika

YDT: 1 Temmuz 2018 Pazar - 120 dakika

Haberin Devamı

Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00’dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekmektedir.

ÖSYM'DEN ÖNEMLİ DUYURU GELDİ
ÖSYM'nin internet sitesinden YKS adaylarının eğitim bilgilerinin kontrol, güncelleme ve teyit işlemlerinde Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi'nin açılmasına ilişkin duyuru yayımlandı.
Duyuruda, 2018-YKS başvurularında, e-Okul'dan eğitim bilgisi gelmeyen adayların bilgilerinin kontrol, güncelleme ve teyit işlemlerinin yapılabilmesi için Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi'nin açıldığı bildirildi.
Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan ÖSYM'ye yapacakları değişiklik veya düzeltme talepleri kabul edilmeyeceği belirtilen duyuruda, "https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri https://bmis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri ile aynıdır. https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgilerini hatırlamayan okul müdürlükleri, bu bilgilerini, 444 6796 numaralı çağrı merkezinden öğrenebilecekler." bilgisi paylaşıldı.

Haberin Devamı