Gazete Vatan Logo

Üniversite kayıtları başlıyor

Yeni Eğitim -Öğrenim yılı için Üniversitelere kayıt işlemleri, 31 Ağustos 2009 Pazartesi günü başlıyor.

Üniversitelere kayıt hakkı kazanan adaylar, kendilerine bildirilen günde, gerekli belgelerle birlikte ilgili üniversiteye başvurarak kayıt yaptırabilecek.

Anadolu Üniversitesi Merkezi Açıköğretim Programlarını kazanan adayların kayıt işlemleri ve kayıt tarihi için Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne başvurmaları gerekiyor.

Üniversitelere kayıt yaptıracak öğrencilerden Nüfus cüzdanı ve ikametgah ilmuhaberi istenmeyecek sadece vatandaşlık numarası istenecek. Öğrencilerden öğrenim katkı bedeli haricinde herhangi bir ücrette talep edilmeyecek.

Kayıt için adaylar bizzat kendileri üniversiteye başvuracak. Belirtilen tarihlerde kayıt yaptırmayan adaylar hak iddia edemeyecek. Üniversiteler, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilecek.

-KAYITLAR SONRASI BAŞ KALAN KONTENJANLAR-
Öte yandan, üniversitelere kayıtların tamamlanmasının ardından, merkezi yerleştirmede boş kalan kontenjanlar ile kayıtlar sonucunda boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak.

Üniversiteler kayıtlardan sonra boş kalan kontenjanları ÖSYM'ye bildirecek. Buna göre ek yerleştirme başvuru tarihleri ise ÖSYM tarafından duyurulacak.

ÖSS merkezi yerleştirme sonucuna göre üniversitelerde lisans programlarında 26 bin 643, ön lisans programlarında 61 bin 959 kontenjan boş kaldı.

Haberin Devamı