Gazete Vatan Logo

Üniversite gibi kolej

Atabek Koleji’nde anaokulu, ilköğretim okulu ve Anadolu lisesi olarak eğitim öğretim verilecek

Sahip olduğu özellikleriyle üniversiteyi anımsatan Atabek Koleji’nde anaokulu, ilköğretim okulu ve Anadolu lisesi olarak eğitim öğretim verilecek.

2009 yılında İstanbul Gaziosmanpaşa’da kurulan Atabek Eğitim Kurumları, 2010-2011 eğitim öğretim yılı itibariyle hizmete giriyor. Okul binasını gerekli tüm araçlarla donatılmış durumda. Yeni eğitim dönemi için ön kayıtları almaya başlayan kolejde her birinde 11 öğrencinin öğrenim göreceği 8 derslikli toplam 80 öğrenci kapasiteli 4-6 yaş grubuna hitap eden anaokulu, her birinde 25 öğrencinin öğrenim göreceği 32 derslikli ilköğretim okulu ve 5 yıl süreli lise var.

Atabek Koleji’nin kurucusu Ahmet Hamdi Can, çocukların gelişimleri özel olarak takip edilerek hangi alanda yeteneği olduğu hakkında raporlar oluşturulacağını söyledi. Can ayrıca sözel veya sosyal zeka, spora yatkınlığı ve hangi branşta yetenekli bütün bunlar uygulamalı olarak takip edilerek öğrenci hakkında geniş bir rapor dosyası oluşturulacağını da kaydetti. Atabek Koleji’nde 12 bin metrekare kapalı alan, 6 bin metrekare bahçe, 2 kapalı beden eğitimi salonu, kütüphane, 4 bilgisayar laboratuvarı, beceri atölyeleri, uygulama bahçeleri, 500 kişilik yemek salonu, 48 derslik mevcut.

Haberin Devamı